Video

Steenbergen organiseert een festival om jongeren over te halen naar de stembus te gaan

17 maart 2018 om 17:59 • Aangepast 20 november 2020 om 19:04
nl
Het is het laatste weekend voor de verkiezingen en dus trekken politici massaal de provincie in om stemmen te winnen. In Steenbergen hadden ze zelfs een verkiezingsfestival georganiseerd. En dat is vooral om jongeren over te halen woensdag naar de stembus te gaan. Lokale bands moeten de jongeren lokken.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Tussen de bands door zijn er debatten en politici lopen er in het wild rond, dus de jongeren kunnen ze vragen stellen. In de middag laten de jongeren het nog wat af afweten. “Maar dat komt omdat de meeste jongeren nu nog wat anders hebben te doen. Vanavond komen er zeker meer,” aldus een 20-jarige vrouw.

Leuke dingen
Volgens de burgemeester is het niet zo dat jongeren niet zijn geïnteresseerd in lokale politiek. “Ik denk alleen dat we die interesse een beetje moeten aanwakkeren,” aldus Ruud van den Belt. "Met name met leuke dingen, en beetje dynamisch, niet zo saai.”

Wachten op privacy instellingen...

En voor de jongeren die er zijn was dat ook precies de reden om te komen. "Ik ben hier voor het bier en de muziek," vertelt een jongen kort en bondig. "Ik ga straks misschien nog wel even naar een debat luisteren, zodat ik straks een keuze kan maken." En dat is natuurlijk precies zoals de gemeente het heeft bedoeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.