Video

Kraak op pinautomaat mislukt, vier mannen op de vlucht

18 maart 2018 om 06:05
nl
Aan het Looiershof in Dongen is in de nacht van zaterdag op zondag geprobeerd een pinautomaat te kraken. De automaat aan de buitenkant van de Albert Heijn-supermarkt raakte hierbij beschadigd. Omdat de politie snel in actie kwam, moesten de daders hun poging staken.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Volgens getuigen waren de daders met zijn vieren. Ze droegen regenkleding en bivakmutsen. Een bivakmuts was blauw. Onder de verdachten waren een getinte en een blanke man. Toen de gewaarschuwde politie arriveerde, waren de vier er al vandoor gegaan. Ze zouden verdwenen zijn in de richting van de Nieuwstraat. 

Jackpotting
De kraak gebeurde rond twee uur. De daders maakten geen gebruik van explosieven, maar probeerden de geldautomaat open te boren. Dit wordt 'jackpotting' genoemd. Daarna wordt het binnenwerk zo gemanipuleerd dat de automaat geld gaat uitspugen, maar dat is de mannen niet gelukt. 

Een aannemer heeft de automaat afgedekt met hout onder het toeziend oog van een beveiliger en de politie. 

Politieheli en hond
In de zoektocht naar de daders zette de politie een politiehelikopter in. Ook werd de omgeving afgezocht met een hond. Deze zondag houdt de politie een buurtonderzoek en worden camerabeelden bekeken.

 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.