Zilveren Linda van Impelen besluit Paralympische Spelen met diskwalificatie op slalom

18 maart 2018 om 08:00
nl
De Paralympische Spelen zijn voor zitskiester Linda van Impelen uit Mierlo geëindigd met een diskwalificatie op de slalom. Van Impelen miste zaterdagnacht (Nederlandse tijd) in de tweede run van de wedstrijd in Zuid-Korea het laatste poortje. Ook Anna Jochemsen deed mee aan de slalom in Pyeongchang, maar ook zij behaalde geen medaille.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De twee skiesters waren de laatste twee Nederlandse atleten die tijdens de Paralympische Spelen in actie kwamen. Van Impelen neemt een zilveren medaille mee uit Zuid-Korea. Deze medaille won ze woensdag op de reuzenslalom. 

“Ik kon hem niet meer houden op het einde. Terugsturen ging niet meer”, zei Van Impelen na afloop. “De slalom is voor mij de moeilijkste discipline. Bij de eerste run was ik te voorzichtig. De tweede run ging beter, tot het laatste stuk. Dat is jammer, maar ik wist dat dit kon gebeuren.”

'Rollercoaster'
“Deze Spelen waren een rollercoaster; ik baalde in het begin heel erg dat het op de snelheidsdisciplines niet lukte, maar ik ben vooral heel trots op mijn zilveren medaille”, aldus de skiester, die in 2009 bij een auto-ongeluk een dwarslaesie opliep. 

Nederland heeft in totaal zeven medailles binnengehaald: drie gouden, drie zilveren en een bronzen. Zondag om 12.00 uur (Nederlandse tijd) is de sluitingsceremonie van de spelen in Pyeongchang. 

Doel Van Impelen was goud
Voorafgaand aan de Spelen gaf Van Impelen aan te gaan voor een gouden plak. En als het even kan vijf; op alle alpine-disciplines eentje. Zo vertelde ze in de talkshow KRAAK van Omroep Brabant voordat ze afreisde naar Zuid-Korea. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.