Video

Al 35 jaar sporten oud-medewerkers van DAF samen, maar vandaag was de laatste keer

19 maart 2018 om 15:28
nl
Na het vervroegd pensioen in een zwart gat vallen zat er niet in voor de oud-DAF-medewerkers uit Eindhoven. Voor hen werd namelijk een sportvereniging opgericht. Ze verwachtten maar vijf jaar te bestaan, maar door het enthousiasme liep dat uit de hand. Maandag kwam aan 35 jaar samen sporten een eind.
Profielfoto van Ilse Schoenmakers
Geschreven door

Ooit bestond de groep uit zestig leden: oud-medewerkers van DAF en hun vrouwen. Ze begonnen met basketballen. Een sport die de meesten nog niet kenden, maar al snel omarmden. De perfecte sport voor hen, juist omdat je bij basketbal alle spieren gebruikt. 

Na 29 jaar basketbal, doen ze sinds zes jaar aan gym. Momenteel zijn er nog dertien leden, van wie negen actieve. Het jongste lid is 76, maar het grootste deel is ouder dan 80. Het wekelijks sporten wordt voor sommige leden op leeftijd te veel, dus hebben ze besloten de gymclub op te heffen. 

Tekst gaat door onder de video.

Hechte vriendengroep
De meesten kenden elkaar voor de oprichting van de sportclub nog niet zo goed, toch groeide de groep uit tot een hechte vriendenclub. Ze kwamen niet alleen samen om te sporten, ook voor andere activiteiten werd tijd vrij gemaakt. 

Van fietstochten tot kegelen en van feesten tot vakanties naar Spanje, alles kwam voorbij. Die vriendengroep valt dan ook niet zomaar uit elkaar door het opheffen van de sportclub. Ze zullen elkaar nog zeker een keer per maand blijven opzoeken, maar dan voor koffie. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.