Zwaar ongeluk bij Helmond eist vijfde leven, nog vier zwaargewonden - Omroep Brabant

Zwaar ongeluk bij Helmond eist vijfde leven, nog vier zwaargewonden

19 maart 2018 om 18:26
nl
De N270 behoort tot de meest onveilige wegen in Brabant. (Foto: GinoPress)
De N270 behoort tot de meest onveilige wegen in Brabant. (Foto: GinoPress)
Een vijfde slachtoffer is overleden na het zware ongeluk op de Helmondsingel bij Helmond. Vier mensen zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt de politie via Twitter. Inmiddels is de weg vrijgegeven.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

Een bus met meerdere inzittenden botste maandagmiddag op een vrachtwagen. Aanvankelijk meldde de politie dat er vier mensen waren overleden. Later kwam daar een vijfde dodelijk slachtoffer bij. Alle dodelijke slachtoffers zaten in de bus. Het gaat om vier mannen en een vrouw. 

De vrachtwagenchauffeur, die bekneld zat en moest worden bevrijd door de hulpdiensten, is een van de gewonden die naar het ziekenhuis is gebracht. Het is niet duidelijk of de vier gewonden in levensgevaar zijn. 

Tekst gaat door onder de video.

Wachten op privacy instellingen...


Veel hulpdiensten
Meerdere hulpdiensten, waaronder twee traumahelikopers, kwamen ter plaatste om met man en macht hulp te verlenen. De weg, die tussen Deurne en Helmond loopt, werd in beide richtingen tot ongeveer kwart voor tien 's avonds afgesloten. De politie onderzoekt het ongeluk. 

Een van de gewonden is met een spoedtransport naar het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg gebracht. Daar zit het traumacentrum van Brabant. Voor dit transport was tijdelijk een rijbaan op de A58 tussen Eindhoven en Tilburg afgesloten. 

Tekst gaat door onder de video.

Wachten op privacy instellingen...


Frontale botsing
Volgens een ooggetuige zijn de twee voertuigen frontaal op elkaar gebotst. Van het busje is niets meer over. De mensen in het busje werkten voor de Horizon Groep uit Velp in Gelderland en waren gedetacheerd bij Van Rooi Meat in Helmond. Volgens de directeur van de Horizon Groep zijn ze allemaal van Roemeense afkomst en waren ze op weg naar hun onderkomen buiten Helmond. 

De politie laat weten dat er voor ooggetuigen slachtofferhulp wordt aangeboden. Zij kunnen bellen naar 0900-8844.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.