Video

'Dit is echt verschrikkelijk’, burgemeester van Helmond geschokt door dodelijk ongeval

19 maart 2018 om 19:10
nl
Het ongeluk aan de Helmondsingel (N270) dat maandagmiddag vijf mensen het leven kostte, ging als een schokgolf door de gemeente Helmond en haar inwoners. Ook burgemeester Elly Blanksma is geschrokken. “Dit is een zeer ernstig ongeluk. Het is echt verschrikkelijk.”
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

De burgemeester laat weten dat haar eerste aandacht naar de slachtoffers en nabestaanden gaat. “Er loopt op dit moment een onderzoek naar de identiteit van de slachtoffers en de oorzaak van het ongeluk. Dat wachten we af.” Inmiddels is duidelijk dat het om vier mannen en een vrouw gaat. 

Op de vraag of er gekeken wordt of de plek des onheils, de Helmondsingel (N270), moet worden aangepast wil de burgemeester nog niet ingaan. “Laten we bij vandaag blijven. Nu moeten we vooral aandacht hebben voor de nabestaanden. Maar we gaan zeker kijken hoe we dit soort verschrikkelijke ongelukken kunnen voorkomen.”

'Enorm veel waardering'
Ook spreekt ze haar waardering uit voor de hulpverleners. “Ik heb enorm veel waardering voor de mensen die tot in de avond de gewonden hebben geholpen en ook de doden hebben geborgen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.