Video

Doodgeschoten Henk Baum (51) was een bekende van de politie

23 maart 2018 om 16:21
nl
Langs de Rijksweg in Schaijk is donderdagmiddag de 51-jarige Henk Baum uit Nistelrode doodgeschoten. Hij werd rond drie uur zwaargewond gevonden in een auto door twee jongens op de fiets . Volgens de politie was hij kort daarvoor neergeschoten.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

De auto waarin het slachtoffer is gevonden, stond onder het ecoduct Maashorst. Het gaat om een peperdure Porsche Panamera.

De jongens die hem vonden, belden meteen de politie. Een traumahelikopter werd opgeroepen en hulpverleners waren snel aanwezig, maar de man overleed kort daarna ter plekke. Voor de tieners die hem vonden, werd Slachtofferhulp ingeschakeld.

Bekende van de politie

Baum, die woonde op het woonwagenkamp Loosven in Nistelrode, is een bekende van de politie. in 2014 werd een inval gedaan bij zijn autosloperij aan de Diezestraat in Oss. Daar werden wapens en munitie gevonden. Ook zat hij drie jaar geleden vast voor het bedreigen van wethouder Rien Wijdeven. Hij kreeg uiteindelijk een taakstraf van tachtig uur en een celstraf van twee weken, wat even lang was als zijn voorarrest.

Wachten op privacy instellingen...

 

In de buurt van de plek waar de auto met het slachtoffer werd gevonden trof de politie een donkerblauwe Ford Fiësta aan. De auto stond op een onverharde weg die in het verlengde ligt van de Weversweg in Zeeland. De politie wil graag weten of er mensen zijn die de auto hier eerder hebben zien staan of hebben gezien wie auto daar heeft geparkeerd. Mogelijk is deze Ford door de dader of daders is gebruikt.

Sporenonderzoek
Straten in de omgeving werden na de vondst van het slachtoffer afgezet. Tientallen agenten in uniform en burger waren bezig met een groot sporenonderzoek langs de ventweg aan de Rijksweg tussen Oss en Schaijk. Agenten zijn ook een grootschalig buurtonderzoek gestart. Getuigen worden opgeroepen om zich snel te melden.

Wachten op privacy instellingen...

Knooppunt Paalgraven

Het politiewerk zorgde voor files op en rondom het verkeersknooppunt Paalgraven waar de A50 en A59 bijeenkomen. Ook op de Rijksweg zelf ontstond een kijkersfile. 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.