Weer treinverkeer bij Oisterwijk na kapotte goederentrein - Omroep Brabant

Weer treinverkeer bij Oisterwijk na kapotte goederentrein

23 maart 2018 om 19:39
nl
Een kapotte goederentrein heeft vrijdagavond vanaf vijf uur enige tijd stilgestaan op het spoor ter hoogte van de Nicolaas van Eschstraat in Oisterwijk. De spoorwegovergang aan de Heusdensebaan bleef daardoor dicht. Rond kwart over zeven werd het spoor weer vrijgegeven.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

De oorzaak was een defecte locomotief.  Eén spoor tijdens de verstoring nog steeds beschikbaar voor treinen die door Oisterwijk moesten. De locomotief is weggesleept. 

Gevaarlijk
Hoewel de spoorbomen gesloten bleven, staken er alsnog voetgangers, fietsers en zelfs auto's over. Dat leverde volgens omstanders gevaarlijke situaties op omdat er nog altijd een spoor open was. 

Volgens ProRail worden in dit soort situaties altijd maatregelen genomen om de veiligheid te waarborgen. Zo moeten de treinen stapvoets rijden zodat ze op tijd kunnen stoppen. Ook wordt de politie gewaarschuwd om de situatie in de gaten te houden. Volgens een woordvoerder van ProRail worden deze maatregelen standaard genomen in de wetenschap dat mensen ongeduldig worden en gaan slalommen tussen de bomen door. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.