Sensationeel uitzicht op waterlinie vanaf feestelijk geopende uitkijktoren in Halsteren

24 maart 2018 om 17:50
nl
De nieuwe uitkijktoren Pompejus op Fort de Roovere in Halsteren is zaterdagmiddag feestelijk geopend. De imposante toren is 25 meter hoog en biedt uitzicht op de Zuiderwaterlinie.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

De opening van het bouwwerk ging gepaard met verschillende optredens en activiteiten van onder meer het Synapsz Kunstcollectief, Toneelvereniging Première, de Strijkersacademie en Creative ARtWorX. 

Vertraging
De bouw van de Pompejus begon in november 2016, terwijl de tekeningen al in 2005 af waren. Het plan liep vertraging op omdat de initiatiefnemers de financiën in eerste instantie niet rond kregen. 

Het bouwwerk kostte acht ton, uiteindelijk is twee ton daarvan ingezameld via crowdfunding. De rest van het geld kwam van de provincie, Aangenaam Bergen op Zoom, Mooi Brabant en de gemeente. 

Pompejus de Roovere
In de uitkijktoren kunnen kleine exposities worden gehouden en het terrein eromheen is geschikt voor openluchtvoorstellingen. De toren is vernoemd naar Pompejus de Roovere. Een politicus uit de zestiende eeuw, waar ook het fort naar vernoemd is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.