Na valse start bereikt Michael van Gerwen op halve kracht finaledag van European Darts Open

24 maart 2018 om 21:56
nl
Michael van Gerwen heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de finaledag van de European Darts Open in het Duitse Leverkusen. De Vlijmense nummer één van de wereld herstelde zich van een matige start en versloeg de Schot Cameron Menzies in de tweede ronde. Voor Jelle Klaasen zit het toernooi erop.
Profielfoto van Ramon Min
Geschreven door
Ramon Min

Van Gerwen kwam moeizaam op dreef tegen de 28-jarige Menzies, die de eerste twee legs brutaal naar zich toe trok (0-2). Uiteindelijk slaagde Mighty Mike erin de partij naar zijn hand te zetten en met 6-3 te winnen, al kwam hij niet tot zijn gewenste niveau. Van Gerwen gooide uiteindelijk een gemiddelde van 94.82, tegenover 84.3 van Menzies. 

Tweede valse start op rij
Afgelopen donderdag kende Van Gerwen ook al zo'n valse start, toen hij in de Premier League tegen Michael Smith eveneens op een 0-2 achterstand kwam. Van Gerwen klaagde toen over pijntjes in zijn rechterarm, maar herpakte zich en won de partij alsnog met 7-2.

Klaasen uitgeschakeld
Voor Jelle Klaasen eindigde het toernooi in Leverkusen al na één partij. De Alphenaar moest in de tweede ronde zijn meerdere erkennen in de Engelsman James Wade die met 6-3 zegevierde.

Winnaar pakt 28.000 euro
Zondag staan in Leverkusen de derde ronde, kwartfinale, halve finale en finale op het menu van het evenement in de Ostermann-Arena. Het is het eerste van dertien European Tour evenementen in dit kalenderjaar. De winnaar in Leverkusen mag ruim 28.000 euro bijschrijven op zijn bankrekening. Behalve Van Gerwen is Ron Meulenkamp de enige andere Nederlander die nog in de race voor de eindzege is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.