Video

Jeffrey Herlings tweede in MXGP van Valencia

25 maart 2018 om 17:45
nl
Jeffrey Herlings heeft zondag genoegen moeten nemen met de tweede plaats in de MXGP van Valencia.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

De coureur uit Oploo eindigde in beide manches als tweede achter de Italiaanse wereldkampioen Antonio Cairoli. Beiden staan nu op 141 WK-punten. Herlings baalde na afloop flink van zijn beide startmomenten. "Het was geen goed weekend en ik kwam naar deze baan om te winnen, maar ik heb beide starts verpest." Ondanks de slechte starts is Herlings wel tevreden met de motor. "De motor die we hebben is echt solide, maar we hebben misschien een aantal nieuwe onderdelen nodig om te proberen om de start te verbeteren."

Herlings was in de eerste manche na een inhaalrace als tweede gefinisht. In de tweede manche kwam Herlings vlak na de start ten val en moest hij opnieuw veel achterstand goedmaken. De Brabander kwam als twaalfde door na de eerste ronde en ging vervolgens op jacht naar de voorste coureurs Cairoli en Gautier Paulin uit Frankrijk. Hij haalde Paulin nog in, maar kon Cairoli niet meer bereiken.

Goed team
"De concurrentie is hier natuurlijk sterk en het is moeilijk om door het peleton te komen", zegt Herlings. "Als de starts beter zijn, dan kunnen we onszelf in een veel betere positie plaatsen." De motorcrosser uit Oploo heeft er vertrouwen in dat er betere starts gaan komen. "Ik heb een geweldig team achter me staan en we zullen er de komende weken aan werken."

Coldenhoff achtste
Glenn Coldenhoff kwam binnen als elfde en zevende en finishte als achtste overall. Hij was na afloop zelf het meest tevreden met de tweede manche. "Ik maakte een paar fouten in de eerste manche. De tweede was beter en ik kon met de beste jongens rijden."  

Wachten op privacy instellingen...

 

 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.