OM eist maximale werkstraf voor Facebook-stalker uit Zevenbergen

28 maart 2018 om 16:08
nl
Met duizenden berichtjes, allemaal even seksueel getint, heel vaak extreem banaal, belaagde een man van bijna 60 uit Zevenbergen jarenlang een jonge vrouw uit die plaats. Woensdag stond hij als verdachte voor de rechtbank in Breda. Dat hij de berichtjes verstuurde klopt, zei hij, maar ze waren 'allemaal verzonnen'. Het openbaar ministerie eiste een voorwaardelijke celstraf van een halfjaar en een werkstraf van 240 uur tegen de stalker.
Profielfoto van Tonnie Vossen
Geschreven door
Tonnie Vossen

De stalking gebeurde via Facebook Messenger. Tussen december 2015 en april 2016 kreeg de vrouw meer dan tweeduizend berichtjes van de man.  Wat volgde was een aangifte, maar dat was niet de eerste tegen de man. Eerder was hij al twee keer voor hetzelfde veroordeeld, met taakstraffen tot gevolg.

'Narcistische stoornis'
Een reclasseringsmedewerker die als toezichthouder jarenlang betrokken was bij de behandeling van de man, zei tijdens de zitting dat hij geen verantwoordelijkheid wilde nemen voor zijn daden en trekken had van een 'narcistische stoornis'. 

Wachten op privacy instellingen...

Na de laatste aangifte, in mei 2016, zat de man zes weken in voorlopige hechtenis. Toen pas is het jarenlange stalken van de inmiddels 22-jarige vrouw gestopt.

De verdachte toonde tijdens de zitting spijt. "Ik betreur wat ik geschreven heb. Het vreet elke dag aan mij."

Wachten op privacy instellingen...

De rechtbank doet op 11 april uitspraak in deze zaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.