Timo Roosen kopman in Ronde van Vlaanderen door afwezigheid Lars Boom

29 maart 2018 om 18:57
nl
Timo Roosen uit Goirle is door de ploegleiding van LottoNL-Jumbo aangewezen als kopman voor de Ronde van Vlaanderen, die zondag wordt verreden. De 25-jarige Brabander werd woensdag nog dertiende in Dwars door Vlaanderen en vult het gat dat is ontstaan door de afwezigheid van Lars Boom.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door
Frits van Otterdijk

Boom onderging in januari een operatie waarbij hartritmestoornissen werden verholpen en ondervond in Parijs-Nice dat hij nog niet voldoende hersteld is. Hij laat daarom zijn favoriete voorjaarsklassiekers schieten en maakt zaterdag een voorzichtige rentree in de Volta Limburg Classic.

'Andere tactiek'
"Omdat Lars niet start, gaan we anders deze wedstrijd in. We zullen proberen vrijer te koersen. We zijn benieuwd wat Timo en Amund kunnen. Ze moeten proberen een mooie uitslag te rijden", lichtte ploegleider Nico Verhoeven toe.

Ook de Noor Amund Gröndahl Jansen geniet een beschermde status bij de Nederlandse wielerploeg De ploeg bestaat verder uit de Nederlanders Jos van Emden, Pascal Eenkhoorn en Bram Tankink, de Duitser Robert Wagner en de Belg Maarten Wynants.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.