FC Eindhoven verslaat koploper NEC, Jong PSV geeft nummer twee Jong Ajax een flinke tik

30 maart 2018 om 19:57
Tijdens het paasweekend is er een dubbel programma in de Jupiler League. Het eerste bedrijf verliep met name voor FC Eindhoven verrassend goed: de ploeg klopte kampioenskandidaat NEC (3-2). Jong PSV klopte een andere kanshebber, Jong Ajax (0-3). Ook FC Den Bosch trok aan het langste eind. FC Oss speelde gelijk, terwijl Helmond Sport en RKC Waalwijk verloren.

FC Den Bosch - MVV 2-1
"Wij zullen er ook nu weer alles aan doen om de drie punten hier te houden, zodat wij MVV weer op de ranglijst passeren en ons daarmee een goede uitgangspositie verschaffen in de spannende strijd om een plek in de play-offs." Dit zei FC Den Bosch-trainer Wil Boessen voor de wedstrijd. De uitspraak kreeg extra lading toen de thuisploeg al binnen een kwartier op voorsprong kwam. Jort van der Sande maakte, met zijn hoofd, de openingstreffer.

Na iets meer dan twintig minuten maakte Van der Sande ook het tweede doelpunt van de wedstrijd, weer met een kopbal. Vijf minuten voor rust leek Van der Sande zijn derde te maken. De hattrick ging niet door, het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

In de tweede helft kwam MVV terug in de wedstrijd. Jonathan Okita bracht de bezoekers op 2-1. Verder dan de aansluitingstreffer kwam de ploeg uit Maastricht niet. In de slotfase volgde nog een rode kaart voor MVV-speler Pieter Nys.

FC Eindhoven - NEC 3-1
Zonder de topscorer van de Jupiler League heeft FC Eindhoven gewonnen van NEC. Mart Lieder was om disciplinaire redenen geschorst. Desondanks kwamen de blauw-witten heel snel op voorsprong, in de achtste minuut. NEC had een corner, maar vijftien seconden later lag de bal in het doel van de club uit Nijmegen. De Eindhovenaren onderschepten de bal vanuit de corner, de 20-jarige Elton Kabangu snelde vervolgens naar het doel en werkte koelbloedig af.

De Belg schoot de ploeg van David Nascimento vijf minuten voor rust ook op 2-0. Weer was het een corner voor de bezoekers, weer lag de bal niet veel later aan de overkant in het net. Kabangu kreeg de bal, op snelheid ging hij voorbij de NEC-goalie en schoot hij de bal in het doel. Een kwartier voor tijd kopte invaller Sven Braken de bal binnen. Zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Niet veel later schoot Kyle de Silva de 3-0 binnen.

Uiteindelijk werd het nog spannend. NEC scoorde via Anass Achahbar en Wojciech Golla tegen, maar verder dan de 3-2 kwam het niet.

Go Ahead Eagles - Helmond Sport 3-1
De voorbereiding van Helmond Sport was verre van ideaal. De spelersbus had pech onderweg naar Deventer. De selectie moest langs de snelweg wachten op een nieuwe bus en het avondeten werd in de kleedkamer van De Adelaarshorst opgegeten.

De wedstrijd verliep vervolgens ook niet echt soepel voor de club uit Helmond. Joey Suk profiteerde in de eerste helft van balverlies van Jason Bourdouxhe, hij kopte de 1-0 tegen de touwen. Stephen Warmolts kreeg na twintig minuten spelen in de tweede helft rood. Het leek toen al einde wedstrijd. Leek, want twee minuten na de rode kaart kwam Helmond Sport met een man minder op gelijke hoogte. Furghill Zeldenrust schoot via een Gelderse verdediger raak: 1-1.

Uiteindelijk stapte Helmond Sport toch zonder een punt in de bus die de ploeg langs de snelweg had opgepikt. Givan Werkhoven scoorde tien minuten voor tijd de 2-1, in blessuretijd maakte hij er ook 3-1 van.

Jong Ajax - Jong PSV 0-3
Jong PSV heeft een ruime zege geboekt op Jong Ajax. De Amsterdamse rivaal was voor aanvang van speelronde 32 nog de nummer twee van de competitie, met evenveel punten als koploper NEC. In eigen huis ging het echter hard onderuit tegen de Eindhovenaren.

Op De Toekomst schoot Matthias Verreth de Eindhovenaren via de binnenkant van de paal op voorsprong. Het was de derde Jupiler-Leaguewedstrijd op rij dat Verreth scoorde voor Jong PSV. Kort voor rust moest de doelpuntenmaker geblesseerd van het veld, Jaëll Hattu was zijn vervanger. Jong PSV leed er niet onder, want Lenners Daneels en Nikolai Laursen tilden de stand in het laatste kwartier naar 0-3. Door dit resultaat is Jong Ajax naar de derde plaats gezakt. Jong PSV staat nu vierde, met acht punten achterstand op koploper Fortuna Sittard.

FC Oss - Telstar 0-0
"Een goede ploeg die terecht op plaats vier staat. Ze hebben een degelijk collectief, een sterke keeper en een aantal blikvangers voorop. Die scoren gemakkelijk", zei FC Oss-trainer Klaas Wels in de aanloop naar het duel over tegenstander Telstar. De bezoekers stonden voor de start van de wedstrijd vierde in de Jupiler League.

Het positieve nieuws: na drie nederlagen pakte FC Oss weer eens een punt. Tegen die nummer vier. Maar het was pas echt positief nieuws geweest als het drie punten had opgeleverd. Daar had de ploeg van Wels wel kansen voor, maar gescoord werd er niet. Lorenzo Piqué bekroonde een goede wedstrijd bijna met de winnende treffer, maar zijn schoot van afstand ging er niet in.

De Graafschap - RKC Waalwijk 1-0
RKC had op bezoek bij De Graafschap de beste kansen, maar de ploeg van trainer Hans de Koning stapte uiteindelijk met een 1-0 nederlaag van het veld. De bezoekers wisten in Doetinchem het net niet te vinden en vergaten zo het matige spel van De Graafschap af te straffen.

De Superboeren gingen steeds meer op de aanval spelen, waardoor er veel ruimte was voor RKC. Waar de Waalwijkse ploeg de kansen niet wist te benutten, was Tarik Tissoudali tien minuten voor tijd wel succesvol voor De Graafschap. Het bleek later de winnende treffer.