Video

Darryl Lachman denkt aan buitenlands avontuur, maar 'niet in een derdewereldland'

31 maart 2018 om 07:00
nl
Darryl Lachman keerde donderdag terug bij Willem II. Hij was afwezig omdat hij voor interlands weg was met Curaçao. Voetballen in het buitenland, als het aan de verdediger ligt doet hij dat volgend seizoen standaard.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Willem II maakte deze week bekend dat het aflopende contract van Lachman voorlopig niet verlengd zal worden. In principe is het een formele kwestie, in de komende periode kan er alsnog een nieuw contract getekend worden. "Ik heb een gesprek gehad, het is voorlopig. Het is ook afwachten waar Willem II volgend seizoen speelt."

Lachman heeft ook ambities, geeft hij zelf aan. En dan denkt hij niet direct aan een andere club in de eredivisie. "Ik doel meer op het buitenland. Ik wil nog een avontuurtje pakken. Ik wil ooit weer naar het buitenland en dan wel slagen", aldus Lachman, die in het verleden al in Engeland actief was bij Sheffield Wednesday.

Wachten op privacy instellingen...

 

Een voorkeur voor een land heeft de centrale verdediger niet. "Niet zozeer, al wil ik niet uitkomen in een derdewereldland. Verder maakt het niet uit, als het maar een land is waar je betaald krijgt. Op dit moment speelt er nog niets. Ik ben ook vol met Willem II bezig."

Curaçao
Lachman was één van de spelers die in de afgelopen periode ontbrak vanwege interlands. Hij was actief met Curaçao. En daar gaat het er heel anders aan toe dan bij Willem II. “Hier is het serieuzer. Daar is het een beetje trainen, beetje lachen en je ziet wel hoe het gaat. Hier is dat heel anders.”

Wachten op privacy instellingen...

 

“Ik heb weer genoten, vooral van het weer”, vervolgt Lachman, die met de nationale ploeg van Curaçao nu al begonnen is aan een kwalificatietraject richting het WK van 2022. Minpuntje was zijn doelpunt tijdens het 1-1 gelijkspel tegen Bolivia. Dat was een eigen doelpunt. “Jammer genoeg wel. Het was wel een mooi doelpunt. De bal kwam achter mij, op mijn hak en hij vloog zo de kruising in.”

Bekijk hieronder de fraaie eigen goal van Darryl Lachman tegen Bolivia.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.