Eigenares gevonden van hondje dat in afvalcontainer werd gedumpt en uit vuilniswagen werd gered

31 maart 2018 om 12:45
nl
De politie heeft de 33-jarige eigenares opgespoord van het hondje dat in een ondergrondse afvalcontainer werd gedumpt en vrijdag uit een vuilniswagen in Eindhoven is gered. De Eindhovense is aangehouden en zit nog vast. Ze zou zelf haar huisdier in een linnen zak hebben gedaan en in de afvalbak hebben gestopt.
Profielfoto van Peer van den Heuvel
Geschreven door

Het beestje is vrijdagochtend tijdens een ronde langs een aantal ondergrondse containers in Eindhoven in de vuilniswagen terechtgekomen. Het zou gaan om vier containers aan de Alard du Hamelstraat en de Menno van Coehoornlaan in het stadsdeel Woensel.

Toen de chauffeur van de vuilniswagen voor een storing even langs de werkplaats moest, hoorde hij het geblaf. Vervolgens is hij naar de milieustraat gereden. Toen hij met enkele collega's poolshoogte nam, bleek er een hondje in de wagen te liggen, verstopt in een bruine linnen zak. Het dier had kleine wondjes aan zijn kopje, maar verder bleef het ongedeerd. 

Medewerkers van de dierenambulance hebben zich vervolgens ontfermd over het hondje en zijn ermee langs de dierenarts gegaan. Het hondje was gechipt.

Dierenopvangcentrum
Het hondje is naar dierenopvangcentrum De Doornakker in Eindhoven gebracht. Daar hebben zich al verschillende mensen gemeld die het hondje wel onder hun hoede willen nemen. Ook vragen sommige mensen zich af of het misschien het hondje is dat ze al een tijdje kwijt zijn.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.