Video

Wat de Bauers niet kennen dat vreten ze niet: ‘Een explosie van ellende in de mond’

31 maart 2018 om 17:42
nl
In Brabant kennen we de Amerikaanse keuken vooral van McDonald's en New York Pizza. Maar het land van de Big Macs heeft meer te bieden. In de webserie 'Taste in Translation: American Classics' duiken Frans Bauer en zijn vrouw Mariska in de Amerikaanse keuken en geven daarbij hun oordeel.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

Zo krijgen ze een megahamburger waar je een kleine olifant in zou kunnen verstoppen. Of een echte ‘love milkshake’ om de romantiek levend te houden. 

Maar een serie over eten maken betekent ook dat je dingen voorgeschoteld krijgt die wat minder in de smaak vallen. En voor beef jerky hoef je de Bauers in ieder geval niet wakker te maken. De snack van gerookt, gedroogd en gekruid rundvlees is razendpopulair aan de andere kant van de oceaan en ook in Nederland is de 'lekkernij' steeds vaker terug te vinden in de schappen. 

Maar Frans en Mariska zijn er niet van onder de indruk “De geur is echt verschrikkelijk”, zegt Mariska. “Het begint een beetje zoetig, maar daarna is het een explosie van ellende in de mond”, vult Frans aan. 

Lees verder onder de video.

Wachten op privacy instellingen...

Frans in Amerika
De serie, gemaakt door AVROTROS, is een bijproductie van de televisieserie Frans Bauer in Amerika, waarin de Bauers zich onderdompelen in de Amerikaanse cultuur. Maar wie een cultuur wil leren kennen, moet natuurlijk ook de lokale delicatessen geprobeerd hebben. Ook als ze ruiken en smaken als een ongewassen sok.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.