Video

100 mensen aan het paasontbijt in de supermarkt: 'Anders had ik alleen thuis gezeten'

1 april 2018 om 11:35
nl
Een paasontbijt tussen de tandpasta, chips en jam. Het kon zondagochtend bij de Albert Heijn in het Ginneken in Breda. Lange tafels vol met gele tulpen stonden opgesteld in de gangpaden. Het doel van het ontbijt? Mensen in de buurt verbinden.
Profielfoto van Dirk Verhoeven
Geschreven door
Dirk Verhoeven

“Ik vind het echt mooi om te zien dat ouderen die anders alleen thuis hadden gezeten nu hier samen aan het ontbijten zijn,” vertelt Casper Warnier van de winkel. Hij heeft het idee bedacht en hij staat zondag trots te kijken naar zo’n 100 mensen die aan het ontbijt zitten. “We willen echt meer zijn dan een supermarkt alleen.”

Samen is niet alleen
En het idee lijkt inderdaad te werken. “Als ik hier niet was geweest had ik alleen thuis gezeten met een krantje en een eitje,” vertelt een oudere vrouw. “Dan kan ik beter hier naar toe gaan en samen met andere mensen ontbijten.”

“Normaal is het thuis ontbijten met eitjes en paasbrood. Nu zit je met andere mensen aan tafel,” aldus een vrouw. “Of we al contact hebben gemaakt? Nou, ik heb de jam net gevraagd,” vertelt ze lachend. “Dat is een begin, hè!”

Wachten op privacy instellingen...


Het is natuurlijk ook gewoon marketing, maar dan wel eentje met veel toegevoegde waarde voor de klanten. “We willen ze verrassen,” vertelt Casper. "Dit ontbijt is een van de ideeën. En er komen nog veel meer andere gave dingen aan.” 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.