Van 18.000 naar 81.000 bezoekers in 9 jaar: Paaspop verbreekt records

1 april 2018 om 21:03
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Stagelight plaatst onder andere lichtinstallaties bij Paaspop (foto: Joris Bisschops/Paaspop.)
1/2 Recordaantal bezoekers voor Paaspop
Nog nooit gingen zoveel bezoekers naar het Schijndelse festival Paaspop als dit jaar. In totaal bezochten maar liefst 81.000 mensen het festival, waaronder 11.000 kampeerders. Dat laat de organisatie weten. Zondagavond sloot De Jeugd van Tegenwoordig het festival af.
Profielfoto van Joris van Egmond
Geschreven door
Joris van Egmond

Volgens de organisatie is hiermee een record gevestigd. Er waren in totaal 250 acts, verdeeld over 15 podia. Artiesten als Bastille, Kensington en Guus Meeuwis en Iggy Pop traden op. Vorig jaar kwamen nog rond de 75.000 bezoekers op het festival af. 

Groei
Het festival, dat voor het eerst in 1974 werd georganiseerd, heeft een flinke groei doorgemaakt in de afgelopen jaren. In 1985 had het festival voor het eerst plaats op eerste paasdag in een circustent naast de plaatselijke manege. 

In 2009 trokken slechts 9.000 bezoekers per dag naar het festival, dat toen nog uit twee dagen bestond. In 2011 werd het festival uitgebreid naar drie dagen. Dit jaar kwamen 27.000 bezoekers per dag.

Wachten op privacy instellingen...

Zelfs het weer kon de bezoekers niet tegenhouden. Eerste Paasdag was zelfs kouder dan Eerste Kerstdag. Het werd zondag in De Bilt maximaal 7,7 graden. Op 25 december was dat 9,1 graden. 

Modder
Zaterdagavond zorgde modder op de parkeerplaatsen voor totale chaos bij Paaspop. Tientallen auto's stonden vast met hun banden diep in de modder. Er zijn maatregelen getroffen.

Onze fotograaf was op Paaspop en legde de sfeer rondom alle muziekacts vast. De fotoserie is hier te bekijken.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...