Donyell Malen op dreef bij zege Jong PSV, goals Lieder helpen FC Eindhoven niet

2 april 2018 om 14:32
Mede door een hattrick van Donyell Malen heeft Jong PSV maandagmiddag een ruime zege geboekt op FC Oss: 5-1. RKC Waalwijk kreeg een pak slaag van Almere City en Mart Lieder was opnieuw trefzeker voor FC Eindhoven, maar bleef wel met lege handen.
Profielfoto van Ramon Min
Ramon Min

Jong PSV - FC Oss 5-1
Donyell Malen had met een hattrick een groot aandeel in de ruime thuiszege op FC Oss. De jonge aanvaller maakte grote indruk en schroefde zijn competitietotaal voor Jong PSV op naar twaalf treffers. Sam Lammers en Cody Gakpo tekenden voor de andere twee treffers van de thuisploeg, die zijn vierde zege op rij boekte in de Jupiler League en nu de vierde plaats op de ranglijst bezet.

Namens FC Oss zorgde Richard van der Venne in de 32ste minuut nog voor de gelijkmaker (1-1), maar Jong PSV bleek duidelijk een maat te groot voor de Ossenaren. Voor Van der Venne was het zijn dertiende doelpunt van het seizoen. Bij Jong PSV deed doelman Luuk Koopmans nog van zich spreken door een strafschop van Fatih Kamaci te stoppen.

Cambuur - FC Eindhoven 3-2
FC Eindhoven kon in Leeuwarden geen vervolg geven aan de 3-2 zege op NEC van afgelopen vrijdag. De ploeg kwam via topscorer Mart Lieder, teruggekeerd na een disciplinaire schorsing, nog wel op voorsprong, maar kreeg in de tweede helft twee snelle doelpunten van Martijn Barto te verwerken. Lieder leek zijn ploeg nog een puntje te bezorgen met zijn 25ste doelpunt van het seizoen, maar in de 89ste minuut bracht een prachtige vrije trap van Daniel Crowley Cambuur alsnog de winst: 3-2.

FC Eindhoven leed in Friesland zijn achtste uitnederlaag op rij in de Jupiler League en is al tien opeenvolgende duels zonder zege op vreemde bodem (G1 V9). De laatste uitzege dateert alweer van 3 november 2017 (1-2 bij Jong FC Utrecht).

De Graafschap - FC Den Bosch 2-1
FC Den Bosch kon in Doetinchem geen einde maken aan een wisselvallige reeks. Na de 2-1 winst op MVV Maastricht van vrijdag volgde maandag een nipte nederlaag bij De Graafschap: 2-1. Die stand was al bij rust bereikt. De ploeg van trainer Wil Boessen kwam op achterstand door een doelpunt van Fabian Serrarens en zag de marge na 32 minuten verdubbeld worden door Daryl van Mieghem. Tien minuten vóór rust deed Oussama Bouyaghlafen wat terug.

Na rust kwam FC Den Bosch feller uit de kleedkamer dan in de eerste helft, maar tot echt grote kansen kwam de ploeg niet. FC Den Bosch moest nog wel een domper verwerken met het uitvallen van Jens van Son in de slotfase (enkelblessure).

Fortuna Sittard - Helmond Sport 3-0

Helmond Sport maakte geen moment aanspraak op een goed resultaat tegen het sterke Fortuna Sittard. Op de 3-0 nederlaag was werkelijk niets af te dingen. De ploeg van trainer Roy Hendriksen kende een beroerde start en keek al na acht minuten tegen een 2-0 achterstand aan door doelpunten van Lars Hutten en Mica Pinto. Acht minuten na rust bepaalde Lisandro Semedo de eindstand, die nog veel hoger kan kunnen uitvallen.

Helmond Sport heeft in theorie nog altijd een kans op deelname aan de play-offs, maar dat lijkt in de praktijk een onmogelijke opgave. Bij de Helmonders moest Grad Damen, een van de weinige spelers die niet door de ondergrens zakte, in de tweede helft met een enkelblessure van het veld worden gedragen.

RKC Waalwijk - Almere City FC 0-4
Almere City FC bezorgde RKC Waalwijk een forse thuisnederlaag in de Jupiler League, de grootste sinds de 1-5 tegen Emmen in de play-offs van het vorige seizoen. Jerge Hoefdraad zette de bezoekers al na vijf minuten op voorsprong met een fraai schot in de rechterbovenhoek. Die klap kwamen de Waalwijkers niet meer te boven, ondanks een handvol goede kansen. Tom Overtoom, Gaston Salasiwa en Leeroy Owusu maakten de andere drie doelpunten van Almere.

Bij RKC moest doelman Etienne Vaesen drie minuten voor rust geblesseerd van het veld. Zijn vervanger Jordy Deckers maakte geen beste beurt, want hij ging bij het slappe schot van Overtoom (de 0-2) verschrikkelijk in de fout. RKC had opnieuw last van het gebrek aan scorend vermogen in de ploeg: dit was alweer de veertiende wedstrijd van het seizoen zonder doelpunt, met afstand het meeste van alle clubs in de Jupiler League.

VOORAF: opstellingen