Verkeerscontrole na Paaspop: 13 ingenomen caravans en 7 dronken bestuurders [VIDEO]

2 april 2018 om 17:07
Foto: Bart Meesters / Meesters Multi Media
Foto: Bart Meesters / Meesters Multi Media
Bij een grote verkeerscontrole tussen Den Bosch en Veghel zijn maandag diverse caravans van de de weg gehaald omdat het echt onverantwoord was om er nog verder mee te rijden. De controle was met name gericht op verkeer dat van Paaspop in Schijndel kwam. Sommige caravans verkeerden in dramatische staat. Remmen en verlichting werkten niet. En caravans vallen soms bijna uit elkaar.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

De controle vond plaats omdat de politie voorgaande jaren merkte dat er veel caravans het terrein af reden, die niet in orde waren. "Geen of slechte remmen, geen spiegels en geen kentekenplaten. Mensen kopen veel te snel een simpele caravan die niet aan de eisen voldoet", vertelt een woordvoerder van de politie. 

Wachten op privacy instellingen...

Dronken automobilisten

Ook bleek bij de controle dat meerdere automobilisten met te veel alcohol op achter het stuur zaten. De politie heeft twee controlepunten ingericht langs de N279. Dit ter hoogte van de Oosterplas in Den Bosch en bedrijventerrein De Amert in Veghel. Maandagmiddag stond de teller op negen beschonken automobilisten, waarvan twee mensen hun rijbewijs in moesten leveren.

Maandagochtend om halfnegen werd begonnen met de actie. Hieraan werken ook medewerkers van de Belastingdienst en de RDW (Dienst Wegverkeer) mee. De controle  duurt tot in de loop van de maandagmiddag. Maandag stroomde de camping van Paaspop leeg. Daar stonden sinds vrijdag in totaal zo'n 11.000 festivalgangers. De editie was een record editie: nog nooit kwamen er zoveel bezoekers op het festival af. 

 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...