Doodgeschoten Henk Baum uit Nistelrode werd uren voor zijn dood al gevolgd door blauwe Ford

3 april 2018 om 21:32
nl
Henk Baum uit Nistelrode werd uren voor zijn dood gevolgd. De blauwe Ford Fiësta die later werd teruggevonden, is gebruikt om Baum te volgen. Dat bleek dinsdagavond tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

De 51-jarige Henk Baum uit Nistelrode werd ongeveer twee weken geleden neergeschoten. Twee jongens vonden hem 's middags zwaargewond in zijn auto onder het ecoduct Maashorst in Schaijk. Niet veel later overleed Baum aan zijn verwondingen. 

Gevolgd door blauwe Ford Fiësta
Kort voor zijn dood vertrok Baum vanaf zijn autosloperij aan de Diezestraat in Oss in zijn grijze Porsche Panamera. De politie liet dinsdagavond in Opsporing Verzocht camerabeelden zien van een tankstation in Oss waaruit bleek dat de blauwe auto toen al achter hem aan reed.

Wagen teruggevonden
De Ford Fiësta volgde Baum over de N239 in de richting van Schaijk. Deze wagen werd later teruggevonden op een landweggetje in het verlengde van de Weversweg in Zeeland.

Het is nog niet duidelijk waarom de inwoner uit Nistelrode werd neergeschoten. Mogelijk gaat het om een afrekening in het criminele milieu. De politie kan dat bevestigen noch ontkennen.

Bekend bij politie
Henk Baum was een bekende van de politie. In 2014 werd een inval gedaan bij zijn autosloperij aan de Diezestraat in Oss. Daar werden wapens en munitie gevonden.

Drie jaar geleden zat hij vast voor het bedreigen van wethouder Rien Wijdeven. Hij kreeg uiteindelijk een taakstraf van tachtig uur en een celstraf van twee weken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.