Video

Organisatie Lichtjesroute kwaad op gemeente Eindhoven: ‘We worden aan het lijntje gehouden’

3 april 2018 om 22:42
nl
De Lichtjesroute in Eindhoven zal dit jaar een andere route krijgen door de afsluiting van de Vestdijk, in het centrum van de stad. Omdat het alternatief voor de route ook plots van tafel lijkt, zitten de organisatoren van het evenement met de handen in het haar.
Profielfoto van Ronnie Vermonden
Geschreven door
Ronnie Vermonden

Ivo Baijens, voorzitter van de Lichtjesroute, besprak meermaals een alternatief voor de route met de gemeente Eindhoven. “We zouden dan via de Tongelresestraat gaan, maar nu is daar ineens geen sprake meer van. We worden kilometers om gestuurd, door het villapark.”

Onmogelijk

En dat is een onmogelijke opgave, zegt Baijens. “Dan kunnen we niet overal onze ornamenten ophangen.” Ook de stroomvoorziening is daar minder dan in het centrum.

Baijens baalt als een stekker, zeker omdat hij normaal gesproken in mei de vergunning rond heeft, om zich vervolgens volledig op de organisatie te kunnen richten. “We staan op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed, maar daar merk ik niets van. We worden aan het lijntje gehouden door de gemeente”, aldus Baijens.

Het is niet het enige pijnpunt voor de organisatie van de Lichtjesroute. Op hun huidige onderkomen wordt mogelijk iets anders ontwikkeld. Als het team van Baijens naar een nieuwe locatie gaat, zal het de huur zelf moeten betalen. Met de Lichtjesroute wordt ieder jaar in september de bevrijding van Eindhoven herdacht. 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.