Bouwgroep Moonen failliet verklaard door de rechtbank in Den Bosch

4 april 2018 om 14:43
nl
De rechtbank Oost-Brabant heeft woensdag Bouwgroep Moonen in Den Bosch failliet verklaard. Het bedrijf zat in de geldproblemen en had al uitstel van betaling gekregen. Het bedrijf is actief in de bouw en projectontwikkeling.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

Bouwgroep Moonen heeft drie vestigingen in Nederland: Breda, Den Bosch en Diemen. In totaal werken er 110 mensen bij het bedrijf.

Vennoten
 De rechtbank heeft géén surseance van betaling of faillissement uitgesproken voor vennootschappen waarin projectontwikkeling plaatsvindt. Hetzelfde geldt voor de vennootschappen waarin Bouwgroep Moonen een aandeel van vijftig procent heeft.

Als curatoren zijn de Eindhovense advocaten Ilona van de Klundert en Ralf van der Pas benoemd.

Hogere kosten
Beide curatoren zijn nog bezig met onderzoek naar de oorzaak van financiële problemen van het bedrijf, maar ingewijden noemen de gestegen prijzen van bouwmaterialen als voornaamste reden. "Het onderzoek is nog niet afgerond, maar het lijkt erop dat prognoses van projecten niet overeen komen met de werkelijke kosten. Dit leidt tot minder marge of zelfs verlies", aldus curator Van der Pas.

Volgens de advocaat wordt er al gesproken met overnamekandidaten: "Het gaat dan om serieuze en gerenommeerde partijen waarmee wordt gesproken. Het ziet er hoopvol uit, maar er is nog geen 100 procent garantie op succes".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.