Na een paar mislukte nestjes is het nu raak: dwergkaaimannen geboren in Uden

4 april 2018 om 22:28
Vier van de acht baby dwergkaaimannen
Vier van de acht baby dwergkaaimannen
Heuglijk babynieuws vanuit Uden. Daar zijn dit weekend acht dwergkaaimannen geboren. Trotse eigenaar Patrick van der Graaf is supergelukkig met de baby's.
Profielfoto van Daisy Schalkens
Geschreven door

Dat is ook niet gek als je bedenkt dat hij al vijf jaar bezig is om jonge dwergkaaimannen te krijgen. Na een paar mislukte nestjes was het deze keer raak. Al was het nog wel even spannend. "De eerste eieren waren gescheurd en daar zaten hele kleine, dode dwergkaaimannen in. Dus ik dacht dat de rest ook leeg zou zijn", vertelt de eigenaar.

"Toen ik de andere eieren open brak, zag ik het vliesje helemaal bewegen. Dat vond ik gek, maar dan weet je dat er wel wat in zal zitten."

Wachten op privacy instellingen...Juiste temperatuur

Het lastige van kweken met deze krokodillen is het verzorgen van de eitjes. "Je moet ze in een broedstoof leggen en deze op de goede temperatuur houden. Niet te warm, niet te koud. De temperatuur bepaalt ook weer of je mannetjes of vrouwtjes krijgt. Daarnaast mogen de eieren ook niet vochtig worden", legt Patrick uit. Uiteindelijk duurt het negentig dagen voordat de eieren uitkomen.

Die acht baby's zijn niet de enige dwergkaaimannen die Patrick heeft. Aan zijn woonkamer bouwde hij een serre waar vier volwassen beesten liggen te dobberen in het water. Drie vrouwtjes en één mannetje.

Wachten op privacy instellingen...Wie Patrick over zijn reptielen hoort praten, ziet de passie in zijn ogen. En die passie heeft hij al lang. "Toen ik een jongetje was van vijf, zes jaar was ik al geïnteresseerd in krokodillen. Ik weet niet waar het vandaan komt. Mijn vader en moeder hebben er niets mee. Heel raar eigenlijk, maar zo is het nou eenmaal."

Uiteindelijk wil Patrick de beesten groot brengen en ze verkopen aan een liefhebber.

Wachten op privacy instellingen...