Fluitconcert voor laatste Beneluxtrein in Roosendaal: 'Een pijnlijk moment'

6 april 2018 om 13:25
nl
De allerlaatste Beneluxtrein, tussen Amsterdam en Brussel, wordt zondagavond op station Roosendaal uitgezwaaid met een fluitconcert. Leden van de plaatselijke PvdA-afdeling reageren daarmee op de uitnodiging van de NS om feestelijk afscheid te nemen van de trein die voor de laatste keer zal stoppen op station Roosendaal. Vanaf maandag rijdt de trein via station Breda over het hsl-traject.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Een woordvoerder van de partij spreekt in BN DeStem van ‘een pijnlijk moment voor Roosendaal’. Met een boemeltrein zijn reizigers vanaf nu vanuit Roosendaal ongeveer vijf kwartier onderweg naar Antwerpen. PvdA-leden bieden een petitie aan waarin zij oproepen tot behoud van een snellere verbinding. 

In 1957 reed de Beneluxtrein voor het eerst. Om elf voor elf vertrekt zondagavond de laatste Beneluxtrein vanaf het station Roosendaal. 

De Statenfractie van de PvdA heeft vragen gesteld aan het provinciebestuur over de gevolgen van het wegvallen van een snelle verbinding. Ook wil de fractie weten welke alternatieven de provincie ziet om een goede mobiliteit van de regio te handhaven. 


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.