FC Oss blijft in de race voor de play-offs na verdiende zege op RKC Waalwijk

6 april 2018 om 19:50
FC Oss heeft de kansen op deelname aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie levend gehouden door een 3-1 zege op RKC Waalwijk. Fatih Kamaci had met twee goals een groot aandeel in de overwinning. FC Eindhoven en Helmond Sport zagen hun goede comebacks niet beloond worden tegen respectievelijk De Graafschap (2-4) en MVV (2-3).
Profielfoto van Ramon Min
Ramon Min

FC Oss - RKC Waalwijk 3-1
Na vijf minuten kwam RKC op een voorsprong door een treffer van Ozan Kökcü, die alleen opdook voor het doel van FC Oss: 0-1. FC Oss herstelde zich nog in de eerste helft van die tik en kwam via doelpunten van Istvan Bakx en pizzabakker Fatih Kamaci op voorsprong: 2-1.

In een kansarma tweede helft bleef het lang spannend, maar zorgde opnieuw Kamaci voor opluchting door in blessuretijd met een heerlijke stift voor de 3-1 te zorgen, zijn tweede goal van de avond en zijn twaalfde van het seizoen. De kansen van FC Oss op deelname aan de play-offs blijven zo levend.

FC Den Bosch - Cambuur 1-2
Na een eerste helft zonder doelpunten kwamen de Friezen direct na rust op voorsprong via Mathias Schils (0-1). Kevin van Kippersluis vergrootte de marge een kwartier vóór tijd naar twee namens Cambuur. Pas vijf minuten vóór tijd kon FC Den Bosch eindelijk wat terugdoen via Jeremy Fernandes: 1-2. Het is voor FC Den Bosch de vierde nederlaag in de laatste zes wedstrijden.

FC Eindhoven - De Graafschap 2-4

FC Eindhoven zag zijn veerkracht onbeloond tegen De Graafschap. De bezoekers stonden al na veertien minuten met 0-2 voor na treffers van Daryl van Mieghem en Youssef El Jebli, maar Tibo van de Velde en Elton Kabangu repareerden die schade binnen zes minuten: 2-2.

Toch kwam de ploeg uit Doetinchem nog in de eerste helft opnieuw op voorsprong na een treffer van Fabian Serrarens, via voorbereidend werk van Van Mieghem. Met nog zeventien minuten op de klok moest De Graafschap met tien man verder na een rode kaart van Jordy Tutuarima. Ondanks de vele aanvallen van FC Eindhoven scoorde de Doetinchemmers opnieuw, weer via Serrarens: 2-4.

Helmond Sport - MVV Maastricht 2-3
MVV'er Jonathan Akita was de grote uitblinker tijdens het duel met Helmond Sport. Hij gaf de ploeg van trainer Roy Hendriksen in de eerste helft veel stof tot nadenken met zijn doelpunten in de tiende en 32ste minuut.

Helmond Sport kwam via goals van Arne Naudts - zijn achtste van het seizoen - en Jordy Thomassen (in de zestigste minuut) knap terug tot 2-2. De ploeg deed er daarna alles aan om ook een derde goal te maken, maar zag in blessuretijd opnieuw Akita toeslaan: 2-3. Dat betekende de derde competitienederlaag op rij voor de Helmonders.

Telstar - Jong PSV 0-0
Jong PSV kwam voor het eerst sinds negen wedstrijden niet tot scoren in de Jupiler League. Ondanks de nodige kansen aan beide kanten bleef het 0-0 in Velsen-Zuid. PSV'er Nikolai Laursen had blak voor tijd nog de grootste kans om zijn ploeg aan drie punten te helpen, maar hij faalde in de afronding.

VOORAF: opstellingen