Rellen na verloren thuiswedstrijd van Helmond Sport, politie voert aantal charges uit

6 april 2018 om 23:01
nl
De thuiswedstrijd van Helmond Sport tegen MVV is vrijdagavond ontsierd door rellen. Helmondse supporters bestookten na afloop de politie met stenen en vuurwerk. Agenten moesten een aantal charges uitvoeren om de rust te herstellen. Er vielen geen gewonden en er is niemand aangehouden, laat een politiewoordvoerder weten.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Helmond Sport ging in de laatste minuut onderuit tegen de Limburgers met 2-3. Reden voor tientallen Helmondse fans om zowel in als buiten het stadion De Braak hun woede te koelen op de aanwezige politie.

Wachten op privacy instellingen...

De politie schaalde direct op. In en rond het stadion werden vele agenten en meerdere politiehonden ingezet, zo meldt een aanwezige verslaggever van de regionale omroep L1. Ook politie te paard werd opgeroepen. Er zijn verschillende charges uitgevoerd. Daarna keerde de rust snel terug en konden de MVV-supporters naar huis.

Wachten op privacy instellingen...

Er zou sprake van zijn dat Belgische en Engelse voetbalfans de confrontatie aan wilden gaan met de MVV-supporters, vertelt L1-verslaggever John Bannier. De onrust begon in ieder geval nadat vanuit de supportersvakken van Helmond Sport werd geprobeerd om de tribune met de Maastrichtse fans te bereiken.

Varkenskop

Supporters van MVV zwaaiden de hele wedstrijd met een vlag met daarop een varkenskop. Daarmee verwezen ze naar een incident uit het verleden. MVV-supporters hebben ooit een varkenskop in de tuin van Fons Jacobs, oud-burgemeester van Helmond, gelegd. Aanleiding destijds was het besluit om na ongeregeldheden bij duels tussen MVV en Helmond voortaan uit-supporters te weren.

Engelse supporters
Op beelden op Twitter van voor de wedstrijd is te zien dat onder meer supporters van de Engelse club Burnley FC aanwezig waren bij het duel. De beelden zijn geplaatst door de supportersvereniging van Helmond Sport.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.