Meer duidelijkheid over fataal stenenongeluk A58 na sporenonderzoek door politie [RECONSTRUCTIE] - Omroep Brabant

Meer duidelijkheid over fataal stenenongeluk A58 na sporenonderzoek door politie [RECONSTRUCTIE]

9 april 2018 om 12:13
nl
Er waren drie voertuigen betrokken bij het stenenongeluk op de A58 maandagochtend vroeg bij Moergestel. Dat blijkt volgens de politie uit sporenonderzoek. Bij het ongeluk kwam een man van 60 uit Eindhoven om het leven. Een Eindhovenaar van 55 raakte zwaargewond. Maar zijn situatie is volgens de politie niet meer kritiek.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

Vermoedelijk is een (vracht)wagen die stenen vervoerde maandagochtend vroeg op de A58 van de weg geraakt en in de berm terechtgekomen. Bij het terugsturen zijn vervolgens meerdere stenen op de weg beland.

De automobilist die bij het ongeluk overleed, heeft de stenen waarschijnlijk proberen te ontwijken. In elk geval is hij met zijn auto in een slip geraakt. De auto van de man die bij het ongeluk zwaargewond raakte, is vervolgens weer op de auto van de overleden man geklapt.  

Geen camera's
Deze reconstructie maakt de politie op basis van sporenonderzoek. Er staan op de plek van het ongeluk namelijk geen camera’s. Vooral sporen op de weg en in de berm hebben de politie tot deze reconstructie gebracht. 

Er heeft zich nog niemand gemeld die zondagnacht of maandagochtend stenen is verloren op de A58. De politie is dan ook nog op zoek naar de bestuurder van dit voertuig.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.