FC Eindhoven wint derby tegen Helmond Sport met 3-2, zo beleefde diehard fan Esther de wedstrijd - Omroep Brabant
Video

FC Eindhoven wint derby tegen Helmond Sport met 3-2, zo beleefde diehard fan Esther de wedstrijd

9 april 2018 om 23:02
nl
"Heee FC Eindhoven, FC Eindhovennn", luide zangkoren klinken er maandagavond vanuit vak D in het Jan Louwers Stadion in Eindhoven. Tussen al die mannen zingt Esther van Amstel als één van de weinige vrouwen uit volle borst mee. Ze komt al bijna achttien jaar bij de club. Maandagavond zag ze haar FC Eindhoven met 3-2 winnen van Helmond Sport na een knotsgekke wedstrijd die alle kanten op vloog. "Dit is hoe een derby hoort te zijn."
Profielfoto van Daisy Schalkens
Geschreven door
Daisy Schalkens

Shirtje van Vak D aan, blauw-witte sjaal om de hals een flink portie goede zin. Esther heeft van tevoren zin in de wedstrijd. Ze is een klein beetje zenuwachtig want 'het is toch een derby'. En aangezien FC Eindhoven niet meer meedoet om de play-offs is dit een wedstrijd op zich. Tóch heeft de fan er alle vertrouwen in want ze gokt op een 3-2 overwinning voor de Eindhovenaren. Meer fans hebben er vertrouwen in want de sfeer zit er vanaf de eerste minuut goed in.  

Wachten op privacy instellingen...'Ik ben hier opgegroeid'

Esther komt al sinds ze een klein meisje is, in het stadion. "Ik ging altijd met mijn ouders mee", vertelt ze. "Ik weet niet anders, ik ben hier opgegroeid. Mijn broer en ik waren samen de eerste leden van de kidsclub." Waarom ze bij de club bleef komen? "De gezelligheid, iedereen kent elkaar en het is hier altijd leuk."

Saaie eerste helft

De eerste helft is er niet veel aan. In de vijftiende minuut verzucht Esther: "Tijd voor een goal." De fan weet dat de wedstrijd een doelpuntje nodig heeft om spannend te worden.

Wachten op privacy instellingen...
Esther krijgt haar zin, er wordt gescoord. Maar niet door 'haar' ploeg. Helmond Sport gaat met een 1-0 voorsprong de rust in. Esther blijft ontevreden. "Dit is geen derby. Normaal vlammen ze bij zo'n wedstrijd. Er is geen inzet en het tempo ligt laag."

Rollercoaster aan emoties

In de tweede helft krijgen Esther en haar vrienden wat ze willen: een echte derby. Van de Velde schiet in vijf minuten tijd twee keer de bal achter de keeper van Helmond Sport. De wedstrijd ligt helemaal open.

Wachten op privacy instellingen...Maar de vreugde na de 2-1 is tien minuten later weer verdwenen als Helmond Sport scoort en de stand dus gelijk is. Vak D wordt wat nerveus, maar blijft achter zijn FC Eindhoven staan. Esther klapt ook nog wat harder en achter haar trekt iemand zijn mond open alsof ze het tot in Helmond moeten horen. Ze krijgt er een glimlach van op haar lippen. "We lachen hier ook vaak met z'n allen."


De steun wordt beloond. Want FC Eindhoven wint uiteindelijk met 3-2, al bleef het tot de laatste minuut spannend. Helmond Sport kreeg nog een paar kansen en de spanning in Vak D was om te snijden. "Zul je zien, nog vier minuten blessuretijd. Dat is altijd als je het niet wilt", verzucht Esther.


Maar als dan na 94 minuten het fluitsignaal klinkt, is de vreugde bij de supporters enorm en wordt er nog flink feest gevierd in de stamkroeg naast het veld. Esther: "Dit is hoe een derby hoort te zijn."

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...Reactie trainer en doelpuntenmaker

Niet alleen de fans beleefden een rollercoaster aan emoties tijdens de wedstrijd. Ook FC Eindhoven-trainer David Nascimento zat de laatste minuten in spanning. Bekijk zijn reactie hieronder.

Wachten op privacy instellingen...Tibo van de Velde was tweemaal succesvol voor de thuisclub en hij was betrokken bij het winnende doelpunt. Hij beleefde een mooie avond.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.