Brand bij politiehondenclub in Molenschot: 'vijfenveertig jaar levenswerk verwoest'

10 april 2018 om 11:07
Van de keet bleef niets over. (Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision)
Van de keet bleef niets over. (Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision)
De opslagkeet van de politiehondenclub in Molenschot is maandagavond in vlammen opgegaan. In het huisje dat in het bos aan het Burgtsebaantje staat, lagen spullen opgeslagen om pups op te leiden tot politiehonden. "Het is triest, er is vijfenveertig jaar levenswerk verwoest", zegt Corné Verhees, secretaris van de club.
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

"We zijn alles kwijt. Al ons materiaal en alle pakken zijn weg. De leren pakken kosten al snel zeven- tot achthonderd euro. En de aggregaat die we hadden kost misschien wel tienduizend euro." Verhees schat dat de schade tussen de vijfentwintig- en vijftigduizend euro ligt. "We zijn maar met vier leden, dat hebben we niet zomaar weer opgebouwd."

Maar de vier mannen laten zich niet kisten. "Er komt gewoon een nieuwe keet en beginnen weer van voor af aan", aldus een standvastige Verhees. Politiehondenclub Zeldenrust bestaat al sinds 1956. Sinds de jaren tachtig hadden ze hun thuishonk in Molenschot.

'Brand aangestoken'

De penningmeester denkt dat het vuur is aangestoken. "Dit vuur is niet vanzelf ontstaan. Het gaat om een gewone houten keet. De politie heeft ook spullen gevonden die niet van ons zijn". De secretaris wil niet vertellen wat voor spullen dat zijn. "Ik wil het onderzoek niet in de weg zitten."

Volgens Verhees is het al bij meerdere politiehondenverenigingen raak geweest de laatste tijd. "Eerst waren het inbraken, weren de leren en juten pakken gestolen. Nu wordt er brand gesticht."

Wachten op privacy instellingen...

Trainingen gaan door

Twee keer per week kwamen de vier leden samen in het bos om pups te trainen voor de politie of andere overheidsinstellingen. De werkzaamheden gaan ondanks de brand gewoon verder. "In mei moeten er weer twee honden naar de keuring, dat gaat gewoon door", aldus de hondentrainer. We kunnen voorlopig terecht bij andere verenigingen voor de trainingen."


Wachten op privacy instellingen...