Video

Zware onweersbuien trokken over Brabant, straten blank in Oisterwijk

10 april 2018 om 17:26
nl
Pittige onweersbuien hebben dinsdagavond in Brabant voor overlast gezorgd. Rond negen uur trokken de buien van oost naar west over de provincie. Het verkeer ondervond lokaal hinder omdat straten blank kwamen staan en putdeksels omhoog kwamen. Dit was bijvoorbeeld het geval in Oisterwijk. In Veldhoven kwamen sommige inwoners zonder stroom te zitten na hevige onweersklappen.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De wedstrijd Jong PSV-Go Ahead Eagles in Eindhoven werd definitief gestaakt vanwege het noodweer.

Het KNMI had eerder op de dag al code geel gegeven. Volgens het weerinstituut viel er lokaal in korte tijd veel regen. Uit de hele provincie kwamen meldingen binnen van onweer en hevige regenbuien.  De brandweer moest op diverse plekken in de provincie uitrukken na meldingen van wateroverlast.

Straten blank in Oisterwijk
In Oisterwijk bijvoorbeeld kwam de brandweer rond halfeen dinsdagnacht naar de Laarakkerweg. Bij een bedrijf op het industrieterrein daar kon een put het vele  water niet meer verwerken. Water bleef op de binnenplaats staan en moest door de brandweer worden weggepompt. Ook andere straten in Oisterwijk kwamen blank te staan. Dit gold bijvoorbeeld voor De Lange Kant, de Langvennen Oost, de Akkerstraat en de Moergestelseweg.

Woensdagmorgen, toen het water weer was gezakt, bleek dat omhoog gekomen putdeksels nog op verschillende plekken in Oisterwijk voor gevaarlijke situaties zorgden.  Medewerkers van de gemeente gingen direct op pad om de deksels terug te leggen. 

 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Woensdag is het eerst op veel plaatsen grijs met enkele buien. Hoewel later op de dag de zon doorbreekt, blijft het frisser dan voorgaande dagen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.