Bliksem slaat in bij opvang voor autisten: 'Stukken muur vlogen door de kamer'

11 april 2018 om 12:12
nl
En toen sloeg opeens de bliksem in. De schrik zit er goed in bij Jolanda Vonk. Het gebeurde gisteravond bij Auti-Wereld in Veldhoven, waar op dinsdag en woensdag jong volwassenen met een autistische stoornis bij elkaar komen. Jolanda, die in Almere woont, doet daar die dagen vrijwilligerswerk.
Profielfoto van de Graaf Martijn
Geschreven door
de Graaf Martijn

"Het onweerde al stevig  boven Veldhoven dinsdagavond. Er waren veel harde knallen te horen. totdat er opeens een enorme knal te horen was. Jolanda's dochter, die ook mee was, maakte er het meeste van mee, vertelt ze: "Ze was op haar kamertje aan het werk achter haar laptop. Opeens hoorden we allemaal een keiharde knal. Ze zag stukken muur door de kamer vliegen en net boven de stopcontacten zit nu een groot gat in de muur." 

Wachten op privacy instellingen...

Ook de rest van het huis schrok direct na de blikseminslag. "Ik was aan het schreeuwen. Mijn zoon van zeventien dacht gelijk dat het vuurwerk was."

De schade is aanzienlijk. Op woensdag was al direct een schade-expert in het pand aanwezig. "Gelukkig is alles verzekerd, want er is best veel kapot. De nokbalk van het dak is helemaal ontzet. Ondanks alles zijn de jongeren die zouden komen gewoon aanwezig op woensdag. "Je kunt mensen met autisme niet op het laatste moment afzeggen. Dus we gaan gewoon door." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.