'Doodgeschoten man in auto is Eindhovense autohandelaar Toon Sweegers (51)'

12 april 2018 om 08:31
nl
De 51-jarige man die donderdagochtend rond acht uur werd gevonden in een auto op Den Bult in Eindhoven is volgens het Eindhovens Dagblad Toon Sweegers, die handelde in tweedehands auto's. Volgens de politie is de man van dichtbij doodgeschoten. Hoe laat de man is doodgeschoten, is nog niet helemaal duidelijk.
Geschreven door

Sweegers zou volgens de krant 'een bekende van de politie' zijn.

Het lichaam van de man is rond zes uur 's avonds in een rouwwagen weggebracht. De politie wil niet bevestigen wie het slachtoffer is en heeft een speciaal opsporingsteam in het leven geroepen om de dader(s) te vinden. Een buurtbewoner vond de man in de auto en alarmeerde de hulpdiensten. De buurt is na onderzoek weer vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...

'Man was autohandelaar'
Vermoedelijk was de man op bezoek bij zijn vriendin, die in de buurt woont. Buurtbewoners bevestigen dat de doodgeschoten man een autohandelaar is, die vaak in andere auto's reed. Meestal hadden de wagens groene kentekenplaten. De man zat tijdens de schietpartij achter het stuur van een oude Mercedes. 

Een omwonende vertelde dat zij woensdagnacht ongeveer tien schoten heeft gehoord.  "Opvallend genoeg zijn daarover bij ons die avond geen meldingen binnen gekomen", aldus de politie, die getuigen oproept zich te melden.

Een buurtbewoonster heeft gezien dat de politie donderdagmorgen het huis aan Den Bult binnenging, waar de auto voor de deur stond. Mogelijk is dat het huis van de vriendin van de man, maar de politie kon dat donderdag nog niet bevestigen.

Wijk afgezet
De politie zette donderdagmorgen het wijkje af voor onderzoek. Rond zeven 's avonds werd alles weer opgeruimd.

Den Bult is een hofje en ligt in de wijk tussen de Frederiklaan en de Strijpsestraat in Eindhoven. Het is geen doorgaande straat. Volgens buurtbewoners is het een heel rustige omgeving. De meeste mensen merkten pas dat er iets was gebeurd op het moment dat er een traumahelikopter in de buurt landde. 

Burgemeester Jorritsma van Eindhoven sprak in een korte reactie zijn afschuw uit over het incident: "Het is afschuwelijk wat hier gebeurd is. Ik maak me echt zorgen om dit soort geweldplegingen, het is een schok voor de buurt en uiteraard vreselijk voor de voor de familie."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.