Gemeente Oss staat voor paal: parkeervak nu niet te gebruiken

12 april 2018 om 22:00
De lachwekkende situatie aan de Hertogin Hermingardisstraat in Oss (foto: Werner Brul).
De lachwekkende situatie aan de Hertogin Hermingardisstraat in Oss (foto: Werner Brul).
Het zal toch niet waar zijn? Werner Brul had al een bang vermoeden toen hij donderdagmiddag van zijn werk als chauffeur thuiskwam. Het parkeervak voor zijn woning aan de Hertogin Hermingardisstraat in Oss was weliswaar netjes dichtgelegd met klinkers, maar wel om een lantaarnpaal heen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

“Ik had mijn vrouw al gewaarschuwd, maar die kon zich niet voorstellen dat dit zou gebeuren”, aldus Brul. Niet alleen de situatie voor zijn deur, ook de overkant van de straat had dezelfde koddige aanblik gekregen.

Aanpassing van de weg
Brul: “Ze zijn hier de weg aan het aanpassen. Dat betekent onder meer dat we een deel van de stoep moeten inleveren, maar ook dat aan beide zijden van de straat parkeervakken zijn aangelegd. Een bedrijf uit Dodewaard is hiermee bezig.”


“Personeel hiervan heeft de gemeente Oss er een paar dagen geleden al op gewezen dat op een aantal plekken vakken zijn gesitueerd waar nog een lantaarnpaal in staat. Die zouden dus weg moeten, maar de gemeente heeft niets van zich laten horen. Er zou ook helemaal niemand van de gemeente zijn komen kijken.”

Wachten op privacy instellingen...

'Wereld op zijn kop'

“Maar ja, het karwei moet wel af, hebben die stratenmakers gedacht, en vandaar dat vandaag de vakken zijn afgewerkt. Eigenlijk lachwekkend en het is wereld op zijn kop. Misschien overdrijf ik nu, maar het zijn wel belastingcenten die hiermee weggegooid worden.”


Het kan bijna niet anders dat op korte termijn een aantal stenen uit de vakken moet worden gehaald om de lichtmasten vervolgens uit te kunnen graven en ze een andere plaats aan de bewuste straat te geven. En wie dan er voor de kosten opdraait? Brul: “Het blijft onbegrijpelijk.”

Reactie gemeente Oss

Gemeente Oss laat weten dat de lantaarnpaal verplaatst zal worden: "Het ziet er in eerste instantie inderdaad raar uit zo’n lantaarnpaal midden in een parkeervak. Maar niet als je weet dat de werkzaamheden nog niet klaar zijn. De rijbaan is nog niet aangelegd; er kan geen verkeer bij het parkeervak komen. De lantaarnpaal staat nu nog in de oude situatie en verplaatsen we voordat we de weg openen. Het verplaatsen van de lantaarnpaal en de bestrating op orde maken is voor de aannemer makkelijk om te doen en kost de gemeente niks meer", aldus een woordvoerder. 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...