Video

Hoe kan een scholier van 14 kwijtraken op excursie in Antwerpen?

13 april 2018 om 09:12
nl
Er zijn nog veel vragen rondom de vermissing van de 14-jarige scholier van het Veldhovense Sondervick College donderdagmiddag en -avond. Bijna 8 uur lang was de jongen zoek. Uiteindelijk werd hij gevonden vlakbij de plek waar hij en zijn klasgenoten moesten verzamelen voor de terugreis naar Veldhoven.
Profielfoto van Anja de Loos
Geschreven door
Anja de Loos

Monique van Roosmalen, rector van het Sondervick College, heeft de hele dag nauw contact gehad met haar collega's en met de familie van de jongen. Zij vertelt over het verloop van de dag: "Een groep van 40 leerlingen is een dag naar Antwerpen gegaan samen met 4 docenten. Ze hadden daar eerst een excursie bij Coca Cola en een bezichtiging van de kathedraal. Daarna mochten de leerlingen van 12.15 tot 13.30 op drie pleinen vrij rondkijken."

Twee jongens waren samen op pad. Toen ze terug moesten naar de verzamelplaats waren ze het niet eens over de plek waar ze naartoe moesten. Allebei overtuigd van hun eigen gelijk, kozen ze ieder een andere route, waarop de jongen van 14 verdwaalde. Zijn klasgenoot vertelde de docenten waarom hij alleen teruggekomen was, waarop de leraren snel zijn gaan zoeken op de drie pleinen, maar ze hebben hem niet kunnen vinden. 

Politie ingeschakeld
Om 14.15 hebben ze de politie ingeschakeld, die meteen met tien agenten is gaan zoeken. De bus heeft nog een hele tijd gewacht, maar is uiteindelijk terug naar Veldhoven gereden. De overige leerlingen waren rond half 6 weer terug. Een van de docenten bleef in Antwerpen om de politie te helpen en de jongen op te vangen wanneer hij gevonden zou worden.

 

 

 

In Veldhoven hebben docenten contact gezocht met de familie van de jongen. Zij zijn door de politie naar het Sondervick College gebracht. Pas toen hoorden de medewerkers dat de jongen net een nieuwe telefoon had met een nieuw nummer. Hij had dit nummer nog niet doorgegeven aan de docenten en klasgenoten, wat verklaarde waarom ze hem niet konden bereiken. Ondertussen had de jongen, ironisch genoeg, zijn GPS aan laten staan tijdens het vrij wandelen, omdat hij niet wilde verdwalen. Daardoor is zijn telefoon leeg geraakt waardoor hij zelf ook niet meer kon bellen. Hij heeft nog aan iemand gevraagd of hij een telefoon mocht gebruiken, maar dat mocht niet. Uiteindelijk is het hem toch gelukt een tante te bereiken, waarna hij snel gevonden was.

Wat de jongen de hele middag gedaan heeft is nog niet duidelijk, Hij komt vrijdag bij van alle consternatie van de voorgaande dag en is niet naar school gekomen. De school hoopt volgende week meer te weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.