Jeffrey Herlings heerst in Portugal, maar baalt van concurrent: 'Sneu dat hij me weer afsnijdt'

15 april 2018 om 18:46
nl
Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft zondag de MXGP van Portugal resoluut naar zijn hand gezet. De aanvoerder van het WK-klassement heerste op het zandcircuit van Agueda in beide maches.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

De 23-jarige Herlings was zaterdag ook al de beste in de kwalificatierace en buitte die startpositie optimaal uit. In beide omlopen reed hij onbedreigd naar de winst. 

Sneer

De drievoudig wereldkampioen in de MX2-klasse deelde na afloop wel een sneer uit richting Antonio Cairoli. De regerend MXGP-wereldkampioen sneed Herlings bij de start van de eerste manche en dat was niet voor het eerst.

"Ik had een mooi gevecht met Toni in de eerste ronde. Het is wel sneu dat hij me weer afsnijdt. Op deze manier is het niet leuk en wordt het een lang kampioenschap", aldus Herlings. "Ik kon hem gelukkig meteen inhalen. Jammer dat ik ten val kwam. Dat kostte wat tijd, maar daarna kon ik de boel herstellen."

Wachten op privacy instellingen...

Herlings heeft nu vier van de vijf Grands Prix dit seizoen gewonnen. Alleen in Valencia was Cairoli hem de baas. Hij kwam door de overwinning op 241 punten, zestien meer dan zijn naaste belager en titelverdediger Antonio Cairoli. Glenn Coldenhoff eindigde als zevende en achtste. De man uit Heesch staat daardoor zesde in de stand om het WK. 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.