Jorrit Hendrix geniet van vernedering Ajax en behaalde titel: ‘Groot feest van maken’

15 april 2018 om 20:46
nl
Met een 3-0 zege op concurrent Ajax werd PSV zondagmiddag kampioen. In eigen huis pakten de Eindhovenaren de 24e landstitel in de clubgeschiedenis.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Ajax-trainer Erik ten Hag zei eerder deze week dat PSV bang was voor Ajax. Jorrit Hendrix kan er na de wedstrijd wel om lachen. “Ik denk eerder dat het andersom was, zo leek het wel. Ze komen met de laatste kans, willen niet dat wij kampioen worden. Maar het was een vernedering, vanaf minuut één hebben we laten zien dat wij het meest wilden.”

Twee jaar geleden werd Hendrix kampioen zonder te spelen, nu stond hij wel op het veld. “Het scenario was ook anders. Toen stond Ajax op één en waren wij afhankelijk van het resultaat daar.” Het feest was er niet minder om. Ook nu rekent de PSV-middenvelder op mooie taferelen in Eindhoven. “We gaan er een groot feest van maken.”

Paar drankjes
Luuk de Jong scoorde in de kampioenswedstrijd, maar hij ging ook met een blessure van het veld. “Ik dacht na een duel dat mijn duim uit de kom was of dat een pees gescheurd was. Toen ik keek was dat allemaal goed, maar zag ik dat mijn huid losgescheurd was van mijn duim. Ik moest het laten hechten, maar dat duurde te lang om terug het veld in te komen.”

De PSV-spits zegt het met een grote glimlach. “Het is niet zo ernstig dat ik het feest moet missen. En na een paar drankjes voel ik het toch niet meer.”

“Het was natuurlijk een hele speciale wedstrijd. Ajax thuis is dat sowieso, nu ook nog om kampioen te worden. En het went nooit, kampioen worden. Het is een belangrijke les voor iedereen. Volgend jaar ook weer. Hier doe je het voor”, sluit De Jong af.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.