Video

Opruimen na kampioensfeest PSV: 'Ik had gehoopt dat ze geen kampioen waren geworden'

16 april 2018 om 07:30
nl
Eén grote zee aan plastic en papier. Zo zou je de binnenstad van Eindhoven maandagochtend vroeg het beste kunnen omschrijven. Straten liggen bezaaid met bekertjes, kartonnen kampioenschalen en draagtrays. Of het voldoening geeft, de boel op te ruimen? Eén schoonmaker is hierover heel duidelijk. "Nee, ik had gehoopt dat ze geen kampioen waren geworden", zegt hij tegen onze verslaggever.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Na de helden van PSV die zondag kampioen werden, is het dus maandagochtend aan de helden van de afvaldienst om de stad schoon te vegen. Maar wanneer je helemaal niet van voetbal houdt dan is dat volgens deze schoonmaker dus geen pretje.

Platte kar
Vóór de huldiging die maandagmiddag om 17.00 uur begint met de traditionele rit op de platte kar van het Philips Stadion richting stadhuis, moet de stad er echter weer spik en span uit zien. Stel je voor dat de platte kar vastloopt in een berg plastic... dat kunnen we natuurlijk niet hebben. 

En dus wordt er maandagochtend heel hard gewerkt. 

Wachten op privacy instellingen...

Maandag staat met de huldiging nog een feestelijke dag op het programma. Terwijl de laatste resten van de kampioenswedstrijd opgeveegd worden, zijn de Eindhovenaren al druk bezig alles klaar te stomen voor de rest van de dag. Het podium op het Stadhuisplein was al vroeg in de ochtend gereed en ook de schermen op de Markt staan al in de steigers. Kroegbazen spuiten de kroeg schoon en sluiten de biertaps aan.

PSV werd zondag landskampioen door directe concurrent Ajax met 3-0 te verslaan. Het is de 24e titel van de club uit Eindhoven. Voor PSV waren Pereiro, De Jong en Bergwijn trefzeker.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.