Pereiro altijd op dreef tegen PSV’s sterkste tegenstanders in de Eredivisie

16 april 2018 om 21:01
nl
Voor de trouwe volgers van PSV was het zondagmiddag geen verrassing dat juist Gastón Pereiro in de kampioenswedstrijd tegen Ajax van grote waarde was voor zijn ploeg.
Profielfoto van Ramon Min
Geschreven door
Ramon Min

De 22-Uruguayaanse aanvaller staat er namelijk altíjd in duels met de sterkste ploegen in de Eredivisie. Pereiro was in achttien competitieduels met Ajax, Feyenoord en AZ (de huidige nummer drie van de ranglijst) direct betrokken bij vijftien doelpunten van PSV. 

Tien goals, vijf assists
De aanvaller maakte er tien zelf en bereidde er tegen deze drie traditioneel sterke tegenstanders ook nog eens vijf voor. Hij was tegen Ajax goed voor drie goals en één assist, scoorde drie keer en bereidde twee goals voor tegen Feyenoord en was met vier goals en twee assists vaak belangrijk tegen AZ.

Maar vier nederlagen
Met Pereiro in de ploeg verloor PSV maar vier van deze achttien topduels, tegen dertien overwinningen en één gelijkspel. 

Dertig goals in Eredivisie
De tien goals van Pereiro tegen Ajax, Feyenoord en AZ beslaat éénderde van zijn totale Eredivisieproductie. Na zondag staat de aanvaller op dertig doelpunten in 84 Eredivisieduels, met daarbij in totaal zeven assists. 

Pereiro kan in de resterende drie wedstrijden van het seizoen zijn doelpuntentotaal net als in zijn eerste twee seizoenen naar de dubbele cijfers tillen. Na elf competitiegoals in zijn eerste seizoen en tien in zijn tweede staat de teller in deze jaargang op negen treffers in 25 duels.

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.