Rico Verhoeven vecht met Brestovac als voorbereiding op partij tegen Badr Hari - Omroep Brabant

Rico Verhoeven vecht met Brestovac als voorbereiding op partij tegen Badr Hari

17 april 2018 om 11:45
nl
Rico Verhoeven schreeuwt het uit nadat hij Ben Saddik knock-out heeft geslagen (Foto: Orange Pictures)
Rico Verhoeven schreeuwt het uit nadat hij Ben Saddik knock-out heeft geslagen (Foto: Orange Pictures)
Rico Verhoeven gaat weer de ring in. De 29-jarige kickbokser uit Halsteren neemt het op zaterdag 2 juni in de Engelse stad Birmingham op tegen de Kroaat Mladen Brestovac. Voor Verhoeven zal die partij over drie rondes dienen als voorbereiding op het weerzien met Badr Hari. De wereldkampioen wil in september op Nederlandse bodem weer vechten tegen de 33-jarige 'bad boy' uit Amsterdam.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

Verhoeven verdedigde in december met succes zijn wereldtitel bij de zwaargewichten van promotor Glory. In het uitverkochte Rotterdamse sportpaleis Ahoy versloeg hij toen zijn Belgisch-Marokkaanse uitdager Jamal Ben Saddik.

Eerder al winst

Verhoeven nam het ruim twee jaar geleden ook al eens op tegen de 34-jarige Brestovac, bijgenaamd 'The Scorpion Sting'. De jury wees Verhoeven toen na vijf rondes unaniem aan als winnaar van het gevecht met als inzet de wereldtitel. Tijdens het komende gevecht in de Genting Arena van Birmingham staat die titel niet op het spel.

De 'King of Kickboxing' is al vijftien partijen op rij ongeslagen bij Glory. Verhoeven won in december 2016 het prestigegevecht tegen Hari, die vanwege een armblessure moest opgeven. Verhoeven rekende daarna ook af met Ismael Lazaar, Antonio Silva en Ben Saddik.

Rematch

Badr Hari verdween na het gevecht met Verhoeven in Oberhausen voor een paar maanden achter de tralies, vanwege meerdere zware mishandelingen. De Nederlands-Marokkaanse kickbokser maakte vorige maand in Ahoy zijn rentree. Hij won het gevecht tegen Hesdy Gerges over drie rondes op punten. Hari riep daarna een 'rematch' te willen tegen Verhoeven. Ook hij bokst waarschijnlijk eerst nog een andere partij ter voorbereiding.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.