‘Het leek alsof het hele plein in de fik stond’, Niels en Jake beleven PSV-huldiging vanuit de lucht

17 april 2018 om 21:12
nl
De huldiging van PSV op een uitzinnig Stadhuisplein zal bij de fans nog lang in het geheugen gegrift staan. Maar voor Niels Persoon en zijn zoontje Jake (3) was hij helemaal onvergetelijk. Ze mochten door de winst van een prijsvraag van Eindhoven Airport namelijk met een Cessna over het kolkende Eindhoven cirkelen. “Het was echt super.”
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van


Wachten op privacy instellingen...

Van tevoren was het best wel even spannend, vertelt Niels. Vooral voor Jake. “Hij had nog nooit in een vliegtuig gezeten. Het had me niet verbaasd als hij in de hangar vlak voor de vlucht had gezegd: dat gaan we dus niet doen, papa. Maar toen we eenmaal in de lucht waren vond hij het prachtig.”

Hoogtepunt

Het hoogtepunt voor de twee was het moment dat de schaal werd geheven. “Toen werden alle fakkels op het plein ontstoken en doemde er een enorme rode wolk op. Het leek net alsof het hele plein in brand stond.” 

En natuurlijk werd er ook een rondje gemaakt over het Philips Stadion. "Je kent het van de plaatjes, maar het is toch anders als je er zelf overheen vliegt."

Onvergetelijke herinnering

Naast dat hij er een onvergetelijke herinnering bij heeft gekregen, kon Jake de volgende dag ook de blits maken op de opvang. Niels: “Hij liep dinsdag te pronken met het PSV-shirt dat hij had gekregen, en hij had natuurlijk een stoer verhaal dat hij in een vliegtuig had gezeten.”

En dat pronken met het rood-wit vindt PSV-fan Niels dan weer helemaal niet zo erg. "Hij kan zelf ook goed voetballen, dus de inschrijving bij de club ligt al klaar, haha."

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.