Video

Na veel bier en een halve training viert PSV een puntje: ‘We hebben het maximale eruit gehaald'

18 april 2018 om 21:42
nl
De voorbereiding was verre van optimaal. Twee dagen vol bier en festiviteiten. En dinsdag uitkateren tijdens een 'halve' training. Tel daar een opstelling vol jonkies bij op en je snapt waarom PSV na het 2-2 gelijkspel tegen Roda JC 'gewoon' een feestje vierde met de fans.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

De fans van PSV lieten sowieso merken dat hun ploeg kampioen is. Vrijwel de hele wedstrijd klonk er euforisch gezang uit het uitvak, ook toen hun cluppie achter stond.

Wachten op privacy instellingen...

Prachtgoal van Hendrix

Dat PSV überhaupt nog een puntje overhield aan de wedstrijd tegen Roda kwam door Jorrit Hendrix. Die schoot vijf minuten voor tijd een bal van ver strak in de kruising. Hij probeerde het dit seizoen al vaker, tot nu toe met weinig succes. Maar na tig afzwaaiers en een paar bijna-doelpunten, vloog deze er prachtig in. "De bal lag vrij, dus ik dacht: ik haal gewoon lekker uit."

Goede nacht doet wonderen

Slechts één keer trainde PSV in aanloop na het duel in Kerkrade en logischerwijs ging dat na twee dagen feest niet van harte. “Gisteren dacht ik wel effe van pff, dat wordt een moeilijke opgave. Maar een goede nacht doet wonderen. Je voelt de beentjes nu wel na de wedstrijd.” 

Met het gelijkspel kon Hendrix dan ook best leven. “We hebben energie verspeeld en dan toch nog een gelijkspel eruit gesleept. Dat was misschien wel het meest haalbare, hoewel we op het eind nog een grote kans kregen. Het heeft vaak meegezeten dit seizoen, maar nu niet. "

Jonkies krijgen een kans

Ook aan coach Phillip Cocu was te merken dat de titel binnen is. Voor het eerst dit seizoen gaf hij dragende basisspelers rust. Gedeeltelijk noodgedwongen, maar gedeeltelijk ook om de jonkies een kans te geven. Met Rosario, Lammers, Mauro en later ook Obispo stonden er nogal wat jongelingen in het veld. En ook keeper Room en verdediger Luckassen zitten normaliter op de bank.

Met het puntje dat PSV overhield aan de reis naar Kerkrade was ook Cocu niet ontevreden. "Na twee dagen stevig feesten en een halve training hebben de jongens het nog goed volgehouden. Ik ben trots op de spelers."

Trotse aanvoerder

Voor doelpuntenmaker Jorrit Hendrix was de wedstrijd tegen Roda JC nog om een andere reden bijzonder. Hij was jarenlang aanvoerder in de jeugd, maar woensdag droeg hij voor het eerst de aanvoerdersband van het grote PSV. "Vandaag waren de eerste drie aanvoerders niet present. Toen zei Cocu dat ik de band zou dragen. Daar was ik wel een beetje trots op."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.