Oplichtster verkocht Eftelingkaartjes op Marktplaats, maar stuurde ze nooit op: 160 uur werkstraf

20 april 2018 om 14:30
nl
Een oplichtster uit Tilburg is door de rechtbank veroordeeld tot een taakstraf van 160 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden voor oplichting en identiteitsfraude.
Profielfoto van Audrey Verhagen
Geschreven door
Audrey Verhagen

De vrouw adverteerde twee jaar geleden op Marktplaats met toegangskaarten voor de Efteling. Vijf mensen maakten geld naar haar over maar konden naar hun kaartjes fluiten. Volgens de rechtbank was de vrouw helemaal niet van plan om de kaarten te verkopen. Ze heeft zich daarmee schuldig gemaakt aan oplichting.

Ook bestelde de vrouw in diezelfde periode bij webwinkels tweemaal goederen op naam van haar broer en haar ex-partner. Die kregen daarna de rekeningen toegestuurd en moesten ze betalen. De rechtbank veroordeelt de verdachte daarom ook voor identiteitsfraude. De vrouw moet zich laten behandelen voor haar psychische problemen. 

Drugs en geld
De verdachte heeft toegegeven nóg eens veertien mensen te hebben opgelicht. Genoeg reden voor een onvoorwaardelijke celstraf. Maar de rechtbank kiest voor een lichtere, voorwaardelijke straf en houdt daarmee rekening met het advies van de reclassering. Die zegt dat de verdachte problemen heeft met drugs en geld. Ook zou ze kampen met psychische problemen. 

De rechtbank legt de vrouw een voorwaardelijke celstraf op die haar ervan moet weerhouden opnieuw de fout in te gaan. De vrouw komt onder toezicht van de reclassering en ze moet zich laten behandelen voor haar problemen. Ook moet ze haar slachtoffers een schadevergoeding betalen van in totaal 578 euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.