Video

Kunstgras kapot bij FC Den Bosch, directeur baalt van 'plukkende' grensrechter

20 april 2018 om 20:47
nl
Er stond een volledige speelronde op het programma in de Jupiler League. Maar van de tien wedstrijden worden er maar negen gespeeld. In Den Bosch gaat de wedstrijd van de plaatselijke FC tegen FC Emmen niet door. De reden? Het kunstgras is kapot.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

 

Wachten op privacy instellingen...

Het was een heerlijke zomerse dag in Den Bosch, de temperatuur kwam boven de twintig graden. Toch werd de voetbalwedstrijd FC Den Bosch-FC Emmen afgelast. Er was geen last van extreme regenval of sneeuw op het veld. Nee, het kunstgras van de ploeg uit Den Bosch was kapot.

Scheidsrechter Van der Eijk kon de veiligheid van de spelers niet meer garanderen. "We hebben het veld gecontroleerd. Je kon het beton gewoon zien liggen. Er was geen twijfel, absoluut niet. Het was te gevaarlijk om te spelen."

Kruis door de wedstrijd
Eerst probeerden spelers van FC Emmen het gras te maken. Niet veel later kwamen er vakmannen om het gras te maken. Er werd hard gewerkt om het kunstgras te herstellen. Maar toen het eerste probleem was opgelost, bleek dat er ook op andere plekken op het veld schade was. Scheidsrechter Sander van der Eijk nam vervolgens het besluit om een kruis de wedstrijd te zetten.

"De scheidsrechter heeft contact opgenomen met de KNVB. Wij kregen drie kwartier de tijd om het te repareren. Dat was gelukt. Maar een van de assistenten vond het nodig om aan het gras te plukken. Hij heeft op meerdere plaatsen het gras kapotgetrokken", zegt Paul van der Kraan, directeur van FC Den Bosch. Scheidsrechter Van der Eijk was het met dat verwijt niet eens. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.