Manege helpt bij blussen natuurbrand op Strabrechtse Heide - Omroep Brabant
Video

Manege helpt bij blussen natuurbrand op Strabrechtse Heide

21 april 2018 om 15:55
nl
De Strabrechtse Heide nabij Heeze is zaterdagmiddag rond drie uur getroffen door een brand. De brandweer had twee pelotons ingezet om het vuur te bestrijden. Een nabijgelegen manege schoot te hulp met een eigen blusvoertuig. Dat kon niet voorkomen dat een stuk natuurgebied ter grootte van ongeveer twintig voetbalvelden werd verwoest.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door
Frits van Otterdijk

De oorzaak van de brand is niet bekend. Volgens een woordvoerder van de brandweer was het vuur redelijk snel onder controle. Dat was ook te danken aan manege Meulendijks die te hulp schoot met een tractor en gierton. Het ruitersportcentrum ligt op ongeveer 500 meter van de brandhaard.

Sproeien
De tankwagen reed drie keer op en neer tussen de manege en de heide om het bospad nat te sproeien. Hierdoor kon het vuur zich niet verder verspreiden. De tractor werd bestuurd door Martien Adelaars. Hij aarzelde geen moment toe hij de rook zag opstijgen.

"We hebben op de manege een grote waterpomp. Zo konden we in totaal 12.000 liter sproeien op het bospad. Ook de brandweer heeft later meegeholpen om het bospad nat te houden." 

Wachten op privacy instellingen...

Een peloton brandweerlieden was ondertussen bezig om het vuur te bestrijden. Een tweede peloton van de brandweer stond een stukje verderop klaar om een verdere uitbraak te voorkomen. 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.