Marianne Vos breekt sleutelbeen tijdens Luik-Bastenaken-Luik

22 april 2018 om 15:44
Marianne Vos in betere tijden (foto: VI Images).
Marianne Vos in betere tijden (foto: VI Images).
Marianne Vos heeft zondag tijdens Luik-Bastenaken-Luik haar sleutelbeen gebroken. De voormalige wereldkampioene viel tijdens deze Belgische wielerklassieker en werd na afloop uit voorzorg naar een ziekenhuis in Maastricht gebracht.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het is niet duidelijk hoe lang de wielrenster uit Babylonienbroek aan de kant zal blijven.

Wachten op privacy instellingen...

Weinig geluk voor Vos
Vos kwam ten val tijdens de afdaling voor Roche-aux-Faucons, ongeveer veertig kilometer voor de finish. Aanvankelijk leek er weinig aan de hand, maar na de koers, die ze op een andere fiets afmaakte, werd besloten om naar Maastricht te gaan. Het zit Vos dit jaar niet bepaald mee, al had ze vooraf heel veel zin in de laatste voorjaarsklassieker van 2018.

Wachten op privacy instellingen...

 

Ploegleider Blijlevens toch tevreden
Inmiddels is Vos door een aantal concurrentes voorbijgestreefd. Een van hen is Anna van der Breggen. Zij was ook in Luik de sterkste, net als vorig jaar toen deze heuvelklassieker voor vrouwen voor het eerst werd gereden. De olympisch kampioene en veelvraat won dit seizoen al Strade Bianche, de Ronde van Vlaanderen en de Waalse Pijl.

Sabrina Stultiëns, de Helmondse ploeggenote van Vos bij WaowDeals Pro Cycling, eindigde in Luik als zesde. Eerder in de week werd ze zevende in de Waalse Pijl en ook in de Amstel Gold Race van een week geleden deed ze van zich spreken. Stultiens raakte dit seizoen aanvankelijk wat achterop door een blessure en een ziekte, maar ze komt nu op gang, zo meldt haar team trots. Ploegleider Jeroen Blijlevens uit Rijen toonde zich na afloop ook tevreden over haar vorderingen, net als over het optreden van Pauliena Rooijakkers uit Asten-Heusden.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...