Video

Lange rijen voor de lekkerste asperge van Brabant: 'We moesten extra personeel invliegen'

23 april 2018 om 20:58
nl
De lekkerste Brabantse asperge 2018 is gestoken bij Aspergeboerderij Boshoven in Riethoven. Dat maakte het Brabants Asperge Genootschap maandagavond bekendgemaakt. De boerderij wordt gerund door Jeanne en Wil van der Aa, en zij hadden het dinsdagmorgen meteen razenddruk, want iedereen wil dit bijzondere witte goud.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Met een ingezonden vierdejaars asperge van het ras Cumulus behaalde de Boshoven met 774 van de 800 te behalen punten de hoogste score. "We zijn heel erg trots", vertelt Wil dinsdagmorgen. De oorkonde en de trofee hebben inmiddels een prominente plek in de winkel gekregen. "Deze prijs is een heel fijn gevoel voor ons team, iedereen werkt er hard voor om een goede kwaliteit te leveren." 

Wachten op privacy instellingen...

Al vaker prijs
Op de schouw van de familie Van der Aa staat al een eerste, twee tweede prijzen en een derde prijs voor de lekkerste asperge te pronken. “Deze prijs is wel een verrassing, maar het is een teken dat het met de kwaliteit van onze asperges wel goed zit. Vorige week is het seizoen losgebarsten en was het al flink druk. Ik vermoed dat we het nu nóg drukker gaan krijgen.”

Wachten op privacy instellingen...Dinsdagmorgen stonden rond negen uur de eerste klanten alweer in de winkel om asperges te kopen. "Ik ben vorige week al drie keer geweest", vertelt een bezoeker. "Ze zijn vers en enorm lekker. En ik ben dol op de asperges." 

Wil hoopt dat de prijs niet voor te veel extra bezoekers zorgt, want af en toe is het zo druk dat ze het niet kunnen bijbenen. "We stellen de kwaliteit boven de hoeveelheden. Zaterdag was het zelfs zo druk dat we extra personeel hebben moeten invliegen en dan stonden de mensen nog buiten te wachten."

Overstap
Wil en zijn vrouw Jeanne maakten in 2000 de overstap van een varkenshouderij naar de aspergeteelt. “En niet zonder succes, want in het verleden scoorden onze ingezonden asperges al goed”, vertelt Wil. “Aspergeteler van de koude grond”, voegt hij eraan toe. De jury maakte de keuze uit ingestuurde monsters van 21 aspergekwekers. De asperges werden de langs de meetlat gelegd en onder meer beoordeeld op geur, smaak, beet, nasmaak en kleur. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.