In het nauw gedreven agenten dreigen met gebruik van dienstwapen, drie mannen en vrouw opgepakt

24 april 2018 om 22:26
nl
Drie in het nauw gedreven agenten hebben maandagmiddag in Geldrop gedreigd om hun dienstwapen te trekken. Zo wisten ze een groep van zeker twintig personen op afstand te houden. Andere politie-eenheden die op het incident afkwamen, wisten hun collega's te ontzetten. Drie mannen en een vrouw zijn aangehouden voor onder meer openlijke geweldpleging, mishandeling, belediging en bedreiging.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De drie agenten waren rond de klok van drie uur bezig met het uitschrijven van een bekeuring op het Bogardeind. Het gesprek met de man die op de bon werd geslingerd, liep volledig uit de hand. Toen de agenten de man wilden aanhouden, stormde een groep van zeker twintig personen uit hotel-restaurant De Brabantse Boerin waar het gezelschap een bijeenkomst had. 

Pepperspray

De groep beledigde, bedreigde en mishandelde de politie. De agenten voelden zich zo in het nauw gedreven dat ze eerst probeerden om de meute met pepperspray op afstand te houden. De dreiging werd echter zo groot dat er voor de agenten geen andere uitweg was dan te dreigen met het gebruik van hun dienstwapen.

Nadat toegesnelde politie-eenheden de drie mannen en de vrouw hadden opgepakt, kalmeerde de situatie. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit en vraagt getuigen zich te melden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.