Hijgende telefoonstalker opgepakt, 11 vrouwen werden jarenlang dagelijks lastiggevallen

25 april 2018 om 16:13
nl
Een 48-jarige man uit Den Bosch is opgepakt omdat hij elf vrouwen jarenlang gestalkt zou hebben. De slachtoffers kregen dagelijks telefoontjes van de man waarin hij hijgde en seksueel getinte uitspraken deed.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

De slachtoffers probeerden van de stalker af te komen door van telefoonnummer te veranderen. Dat had geen zin. De verdachte ging gewoon door met de telefoontjes op de nieuwe nummers. 

De vrouwen hadden lange tijd geen idee wie hen stalkte met de vervelende telefoontjes. Ook de politie stond voor een raadsel. Uiteindelijk heeft een aangifte van een vrouw begin dit jaar naar de verdachte geleid.

Emotioneel
De 11 vrouwen uit Den Bosch, Vught en Tilburg zijn blij met de aanhouding. “Ze reageerden heel emotioneel en opgelucht”, schrijft de recherche in een persbericht. “Vergeet niet dat veel vrouwen jarenlang bijna dagelijks werden lastiggevallen. Zoiets heeft een enorme impact. Wij zijn dan ook in gesprek met specialisten om hulpverlening voor de vrouwen te organiseren.”

De man werd afgelopen woensdag aangehouden in zijn huis. Hij heeft bekend dat hij de vrouwen stalkte. De verdachte mag in vrijheid zijn proces afwachten, maar wel onder bepaalde voorwaarden. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.